Camilla Läckbergs starka budskap till döttrarna

Camilla Läckberg med dottern Meja på Barncancerfondens gala.

Camilla Läckberg skickar ett starkt budskap till sina döttrar Meja och Polly. Foto: TT

Camilla Läckberg tar ingen skit.
Det är budskapet som hon skickar ut till sina följare på Instagram när hon skriver ett inlägg om döttrarna Polly och Meja.

När Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg, 45, fann kärleken i sin livspartner Simon Sköld, 32, hade hon barnen Wille, 16, Meja, 15 och Charlie, 9, sedan tidigare äktenskap.

2016 kom storken och hälsade på ytterligare en gång när makarna Simon och Camillas gemensamma dotter Polly, 4, kom till världen. Camilla har tidigare beskrivit livet som småbarnsmamma som väldigt hårt då hon ofta reser mycket i sitt jobb och det är svårt att få ihop livspusslet. I fjol uttryckte dock författaren en annan rädsla – denna gång för dottern Meja som hunnit fylla 15 år.

Gina Dirawi om hoten, hatet och flykten: ”Satt och skakade”

– Det händer någonting när jag börjar se världen genom hennes ögon och ser vilken värld hon ska ut i så blir man mer och mer förbannad för jag har börjat inse att hon kommer inte ut i världen på samma villkor som mina söner gör, sa Camilla då till Alexander Pärleros i Framgångspodden.

“Kommer fortsätta vara en jobbig jävel”

Som succéförfattare och något av en influencer har Camilla Läckberg gjort sig känd för att stå upp för kvinnors rättigheter och går i bräschen för en arbetsmiljö som ska vara lika för kvinnor och män.

Men med två döttrar som snart kommer att växa upp sätter Camilla återigen ner foten.

“Det är min största anledning att fortsätta vara en besvärlig jävel som insisterar på lika villkor för män och kvinnor”, skriver deckarförfattaren på Instagram under Internationella kvinnodagen.

Hyllas av följarna

Trots den tidigare oron för dottern Meja, eller kanske snarare för hennes omgivning, menar Camilla i inlägget att hon är stolt över sina döttrar och deras sätt att hantera världen.

Anders Jensens vädjan till hustrun Charlotte Perrelli

“Jag känner sånt hopp när jag ser dem.” , skriver hon och fortsätter:

“Se upp världen. Meja och Polly är på väg ut i den. Laddade med självkänsla, medvetna om sitt eget värde, och fulla med smartness, humor, värme och medkänsla. Så stolt över mina jäntor.”

Efter inlägget har det fullkomligt haglat in uppskattande kommentarer i författarens kommentarsfält:

“Ja! Vi måste stå upp för nästa generation precis som andra gjort för oss” , skriver en medan en annan skriver:

“Fortsätt kämpa finaste Camilla! Du ger inspiration. Du ger energi! Du skapar skratt och tårar. Du påminner om misslyckanden! Du påminner om att lyckas! Men framför allt: Du är den du är och du vill dela det med oss runt om i landet”.

Mer intressant innehåll hos allas.se: