Carina Bergfeldt om makens märkliga frukostvanor

Carina Bergfeldt på Skavlan.

Foto: TT

Den populära journalisten och utrikeskorrespondenten Carina Bergfedlt är lyckligt gift med sin Jesper Zølk. Men hon har synpunkter på makens frukostvanor. På sin Instagram delar hon humoristiskt med sig av hans något udda kostval och frågar – "Känner ni någon med konstigare frukostvanor?"

När Carina Bergfeldt blev utrikeskorrespondent och arbetade jour 300 dagar om året blev kärlekslivet lidande. På grund av detta gick flera förhållanden i kras – tills hon mötte den danska journalisten Jesper Zølck sommaren 2018.

Originella namnvalet – det ska Carina Bergfeldts bebis heta

– Det är inte lätt att hålla liv i en relation när du flänger och far hela tiden. Flera förhållanden har spruckit under mina elva år som jag flängt runt i världen. Men i somras när jag var hemma träffade jag en dansk journalist, Jesper Zølck, och blev blixtförälskad. Det sa inte klick, det sa snarare bang bom smack, och nu har vi helt enkelt gett oss tusan på att det ska fungera, trots 6 500 kilometer emellan. Jag får ju inte lämna landet, så han får alltid komma hit, och då är det bara att be till högre makter att inget stort händer just de dagarna. Men första tillfället han kom och hälsade på så kom orkanen Irma. Jag fick pussa honom i hallen och säga ”välkommen”, och sedan gå in i studion. Men han är cool, han gick in i köket och gjorde våfflor åt mig mellan mina sändningar. Han jobbar med tv och förstår reglerna. Det krävs en speciell person, men han är speciell, har Carina Bergfeldt tidigare sagt till allas.se.

Blivit föräldrar

Sedan dess har Carina och Jesper lämnat USA, skaffat ett gemensamt boende i Stockholm och för några månader sedan föddes det första gemensamma barnet; sonen Hamilton. På Instagram delar Carina flitigt med sig av den nya vardagen med familjen hemma i Sverige. En lite oväntad sak som dök upp var dock makens något udda frukostvanor.

Försökte få honom att ändra matvanor

I ett inlägg skriver Carina om makens val av intag till morgonmåltiden – och berättar hur hon i förhållandets tidigare stadier försökte få honom att förstå värdet av vitaminer och hälsosam kost. Hon frågar också sina följare om någon känner till liknande konstiga matvanor.

Enligt inlägget äter Jesper Zølck följande till frukost, varje dag:

  • Vällagrad engelsk cheddarost
  • Prosciutto med tryffel
  • Energidryck
  • Kanelbullar
  • Ingefärashot

Några av hennes följare har dock sprungit på ännu märkligare matvanor:

En följares make äter gärna polarbröd med en Felix köttfärspaj emellan – och en annan tipsar om leverpastej med jordnötter på.

Mer intressant innehåll hos allas.se: