Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Christina Schollins fina kärleksråd i Tillsammans med Strömstedts

24 mar, 2021 
Sara Wizén
Christina Schollin och Hans Wahlgren har varit tillsammans i 63 år. I programmet Tillsammans med Strömstedts gav hon många bra tips på hur man får relationen att hålla.
Det var många som uppskattade det som Christina Schollin läste upp för sin man Hans Wahlgren i programmet Tillsammans med Strömstedts. Här kan du läsa hennes värdefulla relationsråd i sin helhet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I Tillsammans med Strömstedts på TV4 besöker Jenny och Niklas Strömstedt andra par. Tidigare under säsongen åkte de hem till Christina Schollin och Hans Wahlgren för att umgås och snacka relationer.

Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med StrömstedtsBrand logo
Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med Strömstedts

När paren sitter till bords i trädgården frågar Chrstina om Jenny och Niklas vill ha några goda råd på vägen för hur man får en relation att hålla. Det vill de föstås, så Christina läser upp vad hon tycker behövs i en relation – och efter 63 år med Hans har hon ju minst sagt rejäl erfarenhet i bagaget.

Det handlar bland annat om att lyssna på varandra och ge utrymme för att man får känna det man känner. Känslorna måste tas på allvar och respekteras, för även om den andra inte tycker att man ska känna som man gör, är de verkliga för den som upplever dem. Läs alla Christinas råd här – precis som hon formulerade dem.

Annons

Lyssna och låt mig ha mina känslor

”När jag ber dig att lyssna på mig och du börjar förklara varför jag inte ska känna så där då trampar du på mina känslor. Så lyssna bara på mig, är du snäll . Och om du vill prata så kan du väl vänta på din tur en stund – så lovar jag att lyssna på dig.

Undergräv inte min identitet genom att säga att det jag ser eller känner inte är viktigt eller att jag bara inbillar mig. Om jag ser eller känner något är detta min upplevelse och därför är den för mig betydelsefull och verklig. Att bli hörd är lika viktigt som att bli sedd.”

Beröm mig och trösta mig – och låt mig trösta dig

”Beröm mig ofta för sånt jag har gjort bra och kritisera mig inte när jag misslyckas utan trösta mig. Tala om för mig när du känner dig nere eller ensam eller missförstådd. Jag blir starkare av att veta att jag äger förmågan att trösta dig. Kom ihåg att fastän jag älskar dig kan jag inte alltid läsa din tankar.”

Visa din kärlek för mig öppet

”Visa andra att du uppskattar mig. Att du öppet visar din kärlek får mig att känna mig extra betydelsefull och stolt. Det är fint att få dela med sig av den glädje vi upplever tillsammans.”

Innan paret Strömstedt lämnar Christinas och Hans hem kommer ett tillägg till råden.

– Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja, säger Christina.

Annons