5 viktiga egenskaper du vill att din partner ska ha

Man och kvinna som går utomhus och tittar på varandra och ler.

Foto: Shutterstock

För att ett förhållande ska kunna hålla i längden så finns det några egenskaper både du och din partner behöver ha. Här är fem av dem!

Inget förhållande är perfekt och alla förhållanden kommer att behöva gå igenom jobbigare faser. För att ett förhållande ska fungera så gäller det därför att välja en partner som det går att ha både bra och dåliga stunder med. Som är beredd att jobba på att relationen ska fungera.

Hilary Jacobs Hendel jobbar som samtalsterapeut och författare, hon menar att det finns fem egenskaper som en partner behöver ha – för at man ska kunna växa som par, säger hon till Psychology Today. Här är de fem egenskaperna.

1 Förmågan att känna empati

För att kunna se saker från andras sida behöver man ha empati, du vill förmodligen vara med någon som försöker förstå hur du tänker och ser på saker. Utan empati kommer ett par inte förstå varandra och det blir svårt att känna att man når fram till varandra.

5 viktiga egenskaper du vill att din partner ska ha
Slå på ljud

2 Humor

Många situationer går att avdramatisera med humor, och att skratta tillsammans bygger härlig gemenskap.

3 Viljan att kommunicera

Att lösa konflikter och hitta gemensamma vägar att gå framåt tillsammans kräver både tid och tålamod. Och kommunikation. Om det inte finns en vilja att kommunicera med sin partner kommer den gemensamma vägen istället bli två vägar bredvid varandra.

Att vilja prata, och vara beredd att lyssna på sin partner är en grund för att relationen ska fungera.

4 Förståelse för känslor

De 4 värsta sakerna du kan säga när du bråkar med din partner

Känslor svallar, speciellt när man hamnar i diskussioner. Det går inte alltid att kontrollera sina känslor och vi kan inte välja hur vi känner. En del reagerar kraftigt, direkt och impulsivt medan andra kan tänka noga innan de väljer att säga något.

Det är viktigt att förstå att vi är olika och att känslor kan få oss att agera på ologiska sätt. Någon som förstår det kan välja att inte gå in i konflikter eller spä på de starka känslorna utan kanske istället hjälpa oss igenom dem. Men självklart ska man inte ta hand om sin partners känslor på bekostnad av sina egna. Det handlar om ömsesidig omtanke och respekt.

5 Förståelse för vikten av grundregler

Du vill förmodligen vara med en partner som kan diskutera konstruktivt, som är villig att sätta upp regler för hur ni ska hantera olika situationer och som även är villig att följa de gemensamma regler ni sätter upp.

Var med någon som du kan bestämma hur ni båda vill ha det med. Det kan handla om att visa respekt för varandra, inte skrika, inte förolämpa varandra eller dissa den andras känslor.

Källa: Psychology Today Foto: TT

5 vanor som förlänger livet med minst 10 år
Psykologen: Därför ska ni införa en liggdag