Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Eva Dahlgren om hemligheten bakom äktenskapslyckan med Efva Attling

14 sep, 2020 
Elin Jonsson
Eva Dahlgren och Efva Attling kommer till Polarpriset 2019 som delas ut på Grand Hôtel i Stockholm
”Vi har varit ihop så himla länge att man har lärt sig hur det funkar”, förklarar Eva Dahlgren i Damernas värld när hon fnular på lyckoreceptet för sitt 25 år långa och lyckliga äktenskap med Efva Attling.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I över 25 år har Eva Dahlgren, 60, och Efva Attling, 68, varit ett av Sveriges mest stabila kändispar. Kärleken har allt jämt hållit sig stark mellan popstjärnan och smyckesdrottningen.

Under sommaren firade Eva Dahlgren 60-årsdagen under festliga former med kärleken Efva.

– Det finns en kraft med att bli gammal, sa Eva Dahlgren till Dagens nyheter.

Paren som visar att det finns äkta kärlek i HollywoodBrand logo
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood

I slutet på augusti släppte hon skivan med det fyndiga namnet Evaluation, och under arbetsprocessen får hustrun Efva Attling inte en endaste inblick:

– Jag är inte intresserad av vad någon annan tycker och vill inte ha någon enda åsikt medan jag arbetar, säger Eva i Damernas värld.

Olikheterna skapar spänningar

Det gifta paret är väldigt olika, vilket Eva Dahlgren bekräftar i magasinet.

– Ja, jag brukar kalla oss för Gräsklipparen och Ferrarin. Det är jag som är gräsklipparen – den långsamma, säger Eva Dahlgren i Damernas värld.

Vem tänder stjärnorna-artisten är dock noga med att förklara att parets olikheter skapar en hel del spänningar. Där hon blir stressad av sin partner, och där Efva Attling i sin tur blir frustrerad.

Annons

– Men nu har vi varit ihop så himla länge att man har lärt sig hur det funkar. Det är berikande också, att vara tillsammans med någon som är så olik en själv. Som har egenskaper som jag kanske önskar att jag hade – men som jag är glad att jag inte har, haha.

Hemligheten för det lyckade äktenskapet är sex

I intervju med magasinet Out för tre år sedan berättade Eva Dahlgren om parets hemlighet för ett lyckat och långt äktenskap, olikheterna till trots.

– Vi har mycket bra sex, så klart. Jag tror att sex och kärlek är vår hemlighet. Vi är det perfekta paret, sa hon till den amerikanska tidningen 2016.

Eva och Efva har gift sig fyra gånger

Eva Dahlgren och Efva Attling har gift sig hela fyra gånger, andra vigseln var ett klassiskt Las Vegas-bröllop och när det 2009 blev lagligt för samkönade par att ingå äktenskap i kyrkan hade de ett stort bröllop med 80-talet gäster på plats.

Till sin 20-åriga bröllopsdag släppte Efva en klädkollektion med bröllopskläder och berättade att de skulle ha en fjärde vigsel.

– Eftersom Eva inte gillade min senaste bröllopsklänning jag gjorde till henne, så måste vi göra det igen. Den här gången i New York, sa hon till magasinet Out.

Sagt och gjort stod det sista bröllopet i januari 2016.

Paret är aktuella med podcasten Doubletrouble

– När vi bodde i New York var det en bartender som kallade oss för det när vi presenterades som Eva och Efva. Och det är ju faktiskt det vi är, förklarar hon i Damernas värld.

Annons