Håkan och Kristine: ”Våra ögon möttes och magi uppstod”

Håkan Hultberg och Kristine Persson fann kärleken.

Håkan och Kristine njuter av livet tillsammans och har massor av spännande framtidsplaner.

Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

Han var singel, hon också. Båda var inställda på att leva ensamma. Men när de möttes steg pulsen och snart hade de flyttat ihop. – Vi kompletterar varandra. Tillsammans blir vi bra!

Håkan Hultberg, 55, är sångare och låtskrivare med hundratals konserter bakom sig. För fyra år sedan uppträdde han på en scen i Helsingborg och blev upp över öronen förälskad. Mitt framför näsan på honom i publiken satt en tjej vars blick han drunknade i.

I dag är Kristine och Håkan ett par – nyförälskade och fyllda av spännande framtidsplaner.

De sitter tätt ihop och hjälps åt att berätta den fantastiska och nästan osannolika historien om hur de möttes en magisk kväll för drygt fyra år sedan.

Det var fredagen den trettonde i april månad och Kristine, 47 år, hade bokat bord på nattklubben NattKatten i Helsingborg tillsammans med några tjejkompisar. Hon var singel sedan ett år tillbaka och det hade hon för avsikt att fortsätta att vara, ointresserad som hon var av att möta en ny man.

– Vi ville ut och dansa och ha kul. Jag har många yngre kompisar, vi var ett helt gäng tjejer som skulle käka på klubben och lyssna till trubaduren som underhöll. Bordet vi bokat var placerat mitt framför scenen, säger Kristine.

Håkan, trubaduren, hade varit singel i fyra år och hade bestämt sig för att leva ensam resten av sitt liv. Det var ett beslut han noga hade övervägt.

– Läkarna hittade år 2011 en cysta i min rygg. Jag opererades och när cystan var borta upptäckte man också spinal stenos och en kotglidning i ländryggen. Det var nära att jag blev förlamad från bröstet och nedåt och hamnade i rullstol. På den tiden vägde jag 170 kilo och fick besked om att jag var tvungen att gå ner i vikt för att väga max 100 innan det skulle gå att göra en steloperation, säger Håkan.

Kände sig värdelös och blev deprimerad

Att tappa så många kilon på egen hand var inte lätt då rörligheten var starkt begränsad, den enda utvägen blev att genomgå en gastric bypass-operation för att förminska magsäcken, men när den var gjord och Håkan var drygt sjuttio kilo lättare kom beskedet att läkarna inte vågade operera hans rygg ännu en gång. Det ansågs för riskfyllt.

– Vid 49 års ålder blev jag förtidspensionär och gav mer eller mindre upp mitt liv. Jag åt smärtstillande läkemedel, men hade trots det svår värk, och gick igenom en skilsmässa. Det sista jag ville var nämligen att bli en belastning för min omgivning, säger Håkan.

Han kände sig värdelös, hamnade i en depression och visste inte hur han skulle ta sig ur sin olyckliga situation.

– Min räddning kom att bli musiken. Att jag kunde skriva texter, komponera musik, sjunga och spela gjorde att jag fick livslusten tillbaka.

Håkan, som spelat för publik sedan början av 1990-talet, hade gjort sig ett namn som trubadur. Nu fick han erbjudanden om att uppträda på äldreboenden, på PRO-möten, restauranger, dop och begravningar. Hans väg mot tillfrisknande kom naturligt.

Det här är Kristine och Håkan

Namn: Kristine Persson och Håkan Hultberg.

Ålder: 47 respektive 55 år.

Familj: Kristines mor och syster, Håkans tre barn: Ella-My, Saga-Lie och Ida-Mo, den adopterade boxerhunden Boston, katterna Katja och Lillis.

Bor: I lägenhet i Helsingborg.

Gör: Distriktsköterska, respektive musiker.

Håkan är aktuell med: Ett album med svenska visor.

Snart fick han förfrågningar från orter runt om i hela Skåne, Halland och så långt upp som i Karlstad. Och när han inte var ute och spelade och sjöng skapade han elektronisk musik i sin hemmastudio.

Så en kväll var det dags för ett framträdande som kom att bli en vändpunkt i hans liv.

– Jag har gjort hundratals spelningar genom åren, jag är en professionell musiker och jag har aldrig någonsin flirtat med en tjej i publiken. Något sådant har aldrig fallit mig in, förrän jag stod på scenen den där fredagskvällen i Helsingborg och fick syn på en tjej som satt alldeles framför mig vid ett bord. Våra ögon möttes, och jag upplevde något alldeles oerhört fantastiskt, säger Håkan och tittar förtjust på Kristine som sitter nära honom i soffan.

Tjejen i publiken fick pulsen att stiga

Kristine å sin sida visste mycket väl redan då vem Håkan Hultberg var, han var ju lite av en lokal kändis. Men hon var ganska säker på att han var gift och hade barn. Sist hon hade hört talas om honom var han i ett förhållande.

– I pausen passade jag på att gå fram till tjejernas bord och slängde ur mig frågan: Vad heter ni då?

Till sin besvikelse fick han inget svar från Kristine, som inte uppfattade frågan. I stället svarade hennes väninna glatt sitt eget förnamn. Håkan blev besviken, nu var goda råd dyra. Vad skulle han göra?

– Jag ville absolut inte släppa iväg henne utan att veta vem hon var, så jag frågade arrangören om hon visste vem tjejen med den magiska blicken var, och det visste hon.

Kristine minns att Håkan plötsligt stod bakom hennes stol. Hon kommer ihåg exakt vad han sa:

– Vad fin du är! Och så sa han att jag luktade gott, säger Kristine och skrattar.

Hon tackade glatt för komplimangerna och svarade ja på hans fråga om han fick kontakta henne på Messenger.

E-Type och Melinda Jacobs första ord om gravidlyckan

Efter konserten luskade Håkan ut att tjejen som fått hans puls att slå så hårt att hans aktivitetsklocka knappt kunde mäta den hette Kristine Persson. I efterhand kunde han notera att just i den sekunden han fick syn på Kristine hade hans puls stigit till nästan 100 slag i minuten.

På väg hem efter giget fick han skjuts av sin syster och det enda han ville prata om var ”tjejen i publiken”.

– Tankarna rusade runt i mitt huvud. Ve och fasa, tänk om hon redan var gift?

Kunde prata om allt med varandra

När Håkan hittade Kristine på Facebook skrev han genast ett meddelande till henne och föreslog att de skulle ses. Två dagar senare möttes de över en fika på stan.

Klockan var fem när de sågs, och två timmar senare stängde caféet och de blev utslängda. Då hade de pratat oavbrutet och inte haft en tanke på att tiden rusat iväg.

Håkan Hultberg och Kristine Persson med boxern Boston

Håkan och Kristine tar gärna långa promenader med boxern Boston.

Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

En ny mötestid bestämdes två dagar senare. Det blev långpromenad, med nya samtal som inte hade något slut. Till sin glädje upptäckte de att de kunde prata med varandra om precis allt.

– Men jag ska vara helt ärlig och berätta att jag blev ganska chockad över Håkans sjukdomshistoria. Och jag kan erkänna att jag blev en smula orolig över ifall jag skulle orka med allt han bar på. Jag jobbar som distriktsköterska och har stor erfarenhet av vården. Jag tyckte att det lät som att Håkan nog borde kunna minska ner på sin medicinering, samtidigt upptäckte jag att han är en oerhört intressant person.

Carina Bergfeldts fina ord om maken

Efter tredje träffen flyttade Håkan hem till Kristine och på den vägen är det. Han har aldrig flyttat därifrån. Tack vare Kristines pepp och kunnande inom medicin och hälsa har Håkan slutat med antidepressiva mediciner och minskat ner kraftigt på värktabletterna.

– Håkan är en levnadsglad och härlig människa som är lika förtjust som jag i att hitta på nya saker. Vår livsfilosofi är att ta vara på varje dag, för vi har ju bara ett liv att leva, säger Kristine.

Har många gemensamma intressen

Sjuksköterskan Kristine och musikern Håkan är både lika och olika. Hon är bra på att laga mat, han gillar att äta god mat men är inte intresserad av att tillaga den. Han älskar att fiska, hon är en hängiven hästuppfödare.

Deras gemensamma intressen är fler än deras personliga favoritsysslor. Bland annat kan de inte få nog av historia och resande, och djur och natur är livsavgörande för dem båda. Med inlevelse berättar de hur de ofta vandrar längs med havet i solnedgången och njuter av Skånes vackra natur.

När de varit ihop ett halvår bokade Kristine in dem på en resa till Egypten, sedan dess är inget sig likt. Efter att ha simmat och dykt ett par dagar i Röda havet begav de sig till pyramiderna och blev alldeles betagna i den egyptiska historien.

– Jag tänker eventuellt börja läsa egyptologi, säger Kristine, vi har inrett ett Egyptenrum i vår lägenhet.

Se också: Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers kärleksresa

Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa
0:57

Efter reklamen: Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa

(0:57)

Slå på ljud

Så snart möjlighet ges ska Kristine och Håkan besöka The Grand Egyptian Museum också kallat Giza Museum utanför Kairo. De är överens om att nästa långväga resmål ska vara den världsberömda Tutankhamonutställningen som finns där. När de inte sysslar med egyptisk historia ägnar sig paret gärna åt att läsa allt de kommer över om andra världskriget.

– Vi köpte oss en husbil för ett par månader sedan och tanken är att vi ska besöka olika koncentrationsläger i Europa för att blogga om våra upplevelser, säger Håkan.

Drömmer om ett fritt liv med husbil

Men dessförinnan ska paret resa runt i Sverige och jobba på uppdrag, Kristine som bemanningssjuksköterska och Håkan som trubadur. Båda drömmer om den frihet som livet i husbilen kommer att innebära. Med sig på resan i husbilen tar de sin adopterade boxer och två katter.

– Det bästa med Håkan är att han är en så god lyssnare. Han är spontan och älskar att hitta på roliga saker. Honom behöver man aldrig truga, säger Kristine.

Håkan Hultberg och Kristine Persson drömmer om ett fritt liv i husbil.

Båda drömmer om den frihet som ett liv i husbil kommer att innebära.

Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

– Grejen är den att vi har mängder av idéer, och det roliga är att Kristine genomför allt som vi planerar. Hon är snäll, öppen, trevlig, social och en fantastiskt bra lyssnare. Hon får alltid förhandslyssna på mina nya låtar och hon säger ärligt vad hon tycker. Hon ger mig bra kritik, säger Håkan och fortsätter:

– Vi kompletterar varandra. Tillsammans blir vi bra!

Vilken tur att de två möttes, och en sådan lyckträff att Håkan gick emot sina principer att aldrig någonsin flirta med en tjej i publiken. Båda var helt övertygade om att de skulle leva som singlar resten av sina liv, men skam den som inte kan ändra sig när kärleken dimper ner mitt framför näsan.

– Det är bra att Håkan är en sådan modig person att han vågade börja flirta med mig. Och om jag ska vara helt ärlig så kände jag också att våra ögon möttes och att magi uppstod, avslutar Kristine.