Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Han var otrogen när jag låg på BB med vår dotter

21 mar, 2022 
Anonym läsarberättelse
En ung mamma ligger på BB med sin nyfödda bebis på bröstet. Den stolta nyblivna pappan ligger bredvid med uppknäppt skjorta.
Jag fick världens chock när jag insåg vad Oliver gjort under sin allra första natt som nybliven pappa.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag hade precis fyllt 30 när jag gick på mammaledighet från mitt kontorsjobb ett par veckor före beräknad förlossning. Nu såg jag fram emot att ställa i ordning och förbereda hemmet för vår nya tillvaro med en liten bebis. Dessutom skulle jag och Oliver få lite tid för varandra innan barnet kom.

Under de här veckorna när jag njöt av att gå hemma i vårt hus gled mina tankar dock ofrivilligt in på det som hänt ett år tidigare. En dag hade jag av en tillfällighet sett ett sms på Olivers mobil, som inte lämnade något som helst tvivel om att han hade en affär med en annan kvinna.

Jag hade blivit helt knäckt. Efter att jag konfronterat honom medgav han att han fallit för frestelsen att vara otrogen. Men han bedyrade samtidigt att det inte handlade om att han inte älskade mig, tvärtom.

Däremot hade det varit en dum grej som han gjorde i någon slags panik över insikten att ungdomens frihet var över och att han visste att det nu skulle vara han och jag för resten av livet.

Annons

När jag hotade med att avsluta vårt förhållande tiggde och bad han om förlåtelse. Det var inget givet val, jag tänkte nog över hur jag skulle göra. Men till slut kom jag fram till att jag älskade honom för mycket för att låta ett enda felsteg ödelägga vårt förhållande.

Jag hade trots allt lyckats släppa det som hänt, vi hade hittat tillbaka till varandra och bestämt oss för att bilda familj.

Klippte navelsträngen

Oliver fanns vid min sida när värkarna satte igång och var ett stöd genom hela förlossningen. Efter 17 timmar kom vår lilla dotter till världen och han klippte navelsträngen.

När han pussade oss hejdå hade han tårar i ögonen

När han ett par timmar senare gick hem för att få lite sömn och pussade oss hejdå, hade han tårar i ögonen. Själv låg jag kvar på BB med vår lilla dotter hos mig, uppfylld av en enorm känsla av lycka.

Se också: 9 anledningar till att människor är otrogna

9 anledningar till att människor är otrognaBrand logo
9 anledningar till att människor är otrogna

Nästa förmiddag när jag höll på att amma den lilla tittade jag samtidigt igenom alla sms med lyckönskningar som strömmat in från familj och vänner. Då fick jag världens chock.

Annons

Ett av sms:en kom nämligen från en för mig helt okänd person som skrev att hon kände den kvinna som Oliver haft en affär med. Och eftersom den okända själv var mamma så hade hon reagerat starkt och tyckte att jag hade rätt att se det meddelande hon fått från sin väninna, skrev hon. Och så vidarebefordrade hon bilden som hon fått från väninnan. Den visade Oliver och den andra kvinnan som låg tillsammans i en säng och skålade för att han precis blivit pappa.

Jag låg fortfarande med tårarna droppande ned på vår lilla nyfödda dotter när Oliver lite senare dök upp med en jättebukett röda rosor i famnen. Den här gången gav jag inte honom fler chanser att växa upp. Jag räckte bara över min mobil med bilden på honom och hans älskarinna, och han förstod budskapet.

Det han hade gjort var oförlåtligt

Även om det gjorde fruktansvärt ont så gjorde jag klart för honom att vårt förhållande var över. Jag hade blivit mamma och kunde inte längre vänta på att han en dag skulle bli vuxen. Samtidigt var det faktum att han valt att tillbringa sin allra första natt som pappa med en annan kvinna så oförlåtligt att jag inte ville ödsla en sekund till av mitt liv på att höra på hans omogna bortförklaringar.

Annons

Jag bad följaktligen Oliver att gå hem och packa sina saker, så att han var borta när jag kom hem med vår lilla flicka.

I dag, tre år senare, har jag själv vuxit med det stora ansvaret som mamma, medan Oliver fortfarande är rejält omogen. Visst, han älskar vår dotter högt och har henne varannan helg, men han har fortfarande fullt upp med att undvika en massa andra förpliktelser som hör ihop med att bli vuxen.

/Nadja

Annons