Lästips: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en katt

Emilia: Jag har fått en dotter sent i livet

25 jan, 2024 
AvAnonym läsarberättelse
En medelålders kvinna sitter och håller om en ung kvinna. De ser glada ut.
Ständiga bråk med min man gjorde att jag inte ville ha fler barn.
Men jag har alltid drömt om en dotter – och äntligen har jag fått en.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons
Se också: 6 kändisdöttrar som är lika sina mammorBrand logo
Se också: 6 kändisdöttrar som är lika sina mammor

När jag gifte mig ville jag ha en stor familj med många barn. Men min man och jag bråkade mycket, så efter tre söner ville jag inte ha fler barn. Fast jag hade gärna velat ha en dotter, som skulle bli min bästa vän.

Min man är ingen bra pappa. Han har bråkat mycket med mig och har tagit barnen ifrån mig flera gånger för att jag inte skulle få vara ensam med dem.

Till och med när jag satt och ammade kom han och tog barnet och sa att det behövde frisk luft och att jag kunde kväva barnet.

Jag ville verkligen inte kväva eller skada mitt barn, så jag undrade om min man var psykiskt frisk. Jag ville ju bara att mina barn skulle känna sig trygga hos mig.

Annons

Jag gillar att hon kallar mig mamma

Åren har gått och våra söner har vuxit upp, någon dotter fick jag alltså aldrig.

Men så lärde jag känna en 20-årig tjej via nätet. Hon vet knappt vilka hennes biologiska föräldrar är och har vuxit upp med flera olika fosterföräldrar.

Hon har blivit utsatt för många övergrepp och är rädd för att andra människor ska göra henne illa. Fosterfamiljer som skulle vara hennes trygghet har behandlat henne svekfullt.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Det är hemskt att myndigheterna inte kunnat skydda henne från de här fosterfamiljerna. Hur kan det få vara så?

Hon var förtvivlad och vågade inte längre söka hjälp hos myndigheterna och det diskuterade vi på nätet en vacker natt när månen lyste på himlen.

Annons

Vi fick snabbt en bra kontakt och jag kunde ge henne stöd. Hon kallade mig mamma och det tyckte jag om, eftersom jag ju alltid har önskat mig en flicka.

Ska presentera henne för resten av familjen

Det känns nästan som att vi är mer mamma och dotter än goda vänner. Vi pratar dagligen i telefon och chattar ända till gryningen. Vi blir oroliga för varandra om den andra inte är inne på chatten.

Nu planerar jag att presentera henne för min familj, men jag är lite orolig för att mina barn ska bli svartsjuka på henne.

Kanske blir de det i början, men när de ser hur fantastisk hon är ändrar de sig säkert. De kommer att förstå att hon behöver kärlek och trygghet.

Nu hoppas jag att hon ska må bra, fysiskt och psykiskt. Jag önskar att jag kan skydda henne från allt ont, ge henne glädje i livet och kompensera henne för det svåra hon har varit med om.

Annons

Jag är så glad att jag har fått en dotter sent i livet.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons