Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: ”Jag är kär i min svåger”

30 maj, 2019 
Redaktionen
Kvinna och man tittar kärleksfullt på varandra.
Jag och min man har varit tillsammans i mer än tio år, och gifta i sju, och vi har det bra tillsammans. Men jag är kär i hans bror.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi träffades på en fest, min man Jens och jag. Jag blev jätteförälskad och tre år efter vårt första möte gifte vi oss. Ett år efter bröllopet fick vi vårt första barn, lilla Elin, i dag 6 år. Sedan kom Anton, 4 år, och Gabriel, 2, i snabb takt.

Jag älskar min familj och skulle aldrig drömma om att lämna den. Visst är det tufft med tre ganska små barn, men det är också roligt. Jens och jag har lätt för att skratta och trivs verkligen bra ihop och hjälps åt så gott det går.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Men jag har mycket varma känslor för en annan man – heta känslor. Varje gång jag ser Patrik så slår hjärtat volter. Och det värsta är att vi ses ganska ofta. Patrik är nämligen Jens äldre bror, lyckligt gift med Anna och de har två barn.

Träffar hemliga kärleken ofta

Patrik och jag har känt varandra lite längre än Jens och jag. Vi hamnade ofta på samma fester i tonåren, särskilt sommartid då Patrik och hans kompisar brukade fixa bussar för att åka iväg och festa.

Annons

När jag träffade Jens var inte Patrik med, det var en midsommarfest hos en av mina kompisar. Jens såg jag direkt – han är snyggare än Patrik – och sedan dess har vi alltså varit tillsammans.

Men sedan Jens och jag gifte oss har jag lärt känna Patrik desto mer. De är släktkära av sig så vi träffas ganska ofta. Min familj är mer splittrad, och ärligt talat inte lika trevlig som Jens och Patriks, så vi brukar fira julafton, påsk och midsommar med dem. Dessutom ses vi vid födelsedagar, både barnens och de vuxnas.

Hemligt kärleksmöte

Patrik och jag har alltid gillat varandras sällskap. Vi har samma intressen och samma yrke, båda är lärare, och har båda väldigt lätt för att prata. Det behövs ibland inga ord ens, det räcker med blickar för att vi ska förstå varandra.

På en kräftskiva i Jens och Patriks föräldrars sommarstuga hamnade vi i köket medan de andra satt ute och sjöng snapsvisor, och plötsligt kysste han mig. Jag besvarade kyssen, och vi smet iväg till gäststugan där Jens och jag skulle bo, rusiga av känslor. Vi hade druckit lite, men inte så mycket att vi kunde skylla vår heta kärleksstund på alkohol.

Annons

Vi reste oss, rättade till kläderna och gled tillbaka till de andra, var och en från var sitt håll med en stunds mellanrum.

Undviker varandra

Resten av sommaren blev en pina. Jag höll på att förtäras av skam- och skuldkänslor. Umgänget med Patrik är inte lika otvunget, av förklarliga skäl. Han undviker mig och jag undviker honom. Vi låtsas som det aldrig hänt, men den nära kontakt vi hade innan den olycksaliga natten kommer vi nog tyvärr aldrig kunna upprätta igen.

Linda

Foto: Shutterstock/TT

Annons