Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Elsa: Min nya kärlek lurade mig på alla mina pengar

26 sep, 2023 
Anonym läsarberättelse
668838250
Jag tycker inte att jag är lättlurad. Ändå litade jag på Olof, som visade sig vara en känd bedragare.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När min man gick bort slöt jag mig inom mig själv. Vi hade varit gifta i över 30 år och allt raserades när Tommy fick en stroke. Vi hade haft en stor bekantskapskrets och ofta varit ute och dansat, men jag ville inte gå ut ensam eller med vänner. Jag kände mig som femte hjulet och ville inte vara till besvär.

Se också: Zinat Pirzadeh om dejting - "ta inte tips från mig"Brand logo
Se också: Zinat Pirzadeh om dejting - "ta inte tips från mig"

Men en fredagskväll såg jag att en av våra gamla favoritorkestrar skulle spela och jag blev sugen på att gå ut. Det blev en mycket trevlig kväll med flera nya bekantskaper, varav Olof var en.

Annons

Vi träffades redan dagen efter och tog en fika. Han var änkling och hade sina barn i Frankrike. Precis som jag längtade han efter sällskap, och eftersom vi hade samma humor och älskade att dansa fortsatte vi att träffas.

När vi var ute och åt betalade vi varannan gång. Efter ett tag märkte jag att Olof ofta glömde plånboken hemma. Jag tjatade inte, utan betalade glatt. Han kunde ju betala för oss nästa gång, tänkte jag.

Olof hade en liten pension och svårt att få pengarna att räcka till. Ibland fick han låna av mig och det tog längre och längre tid innan han betalade tillbaka. När jag påtalade det blev han ledsen och lovade att jag skulle få tillbaka varenda öre så fort han fick pension. Tiden gick men jag fick inga pengar.

Överraskade med resa till Rom

En dag överraskade Olof mig. Jag hade namnsdag och det var inget jag brukade fira, men han kom hem till mig med ett kuvert och en stor blombukett. I kuvertet låg två flygbiljetter till Rom. En underbar stad som jag hade besökt i min ungdom och gärna ville åka tillbaka till.

Annons

När jag undrade var han hade fått pengar ifrån sa han att han sålt av lite fonder. Jag hade ingen anledning att misstro honom och gladde mig åt resan. En stad som Rom var förtrollande och jag började läsa på om vad man kunde se.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

När det blev dags att åka började Olof bete sig märkligt. Han var nervös och frånvarande. Efter ett tag hörde han inte av sig och jag förstod snart varför.

Jag upptäckte att han hade gått igenom min väska och tagit både mina bankkort och hittat koden till min internetbank. Jag fick panik och ringde telefonbanken.

Jag blev helt tom när jag insåg att han bedragit mig. Jag hade råkat ut för en sol-och-vårare. Hur kunde jag vara så dum? Alla mina besparingar var borta och jag bröt ihop fullständigt. Givetvis gjorde jag en polisanmälan och fick då reda på att han var känd hos polisen.

Annons

Stal alla sparpengar

Han hade varit både trevlig och kärleksfull och totalt manipulerande. Jag köpte alla hans löften och lånade ut pengar hela tiden. Varför hade jag inte satt ner foten och begärt att få tillbaka pengarna? Hur kunde jag vara så lättlurad?

Olof har säkert flytt landet med både mina och andras besparingar. Han hade nämligen träffat två andra kvinnor under tiden han träffade mig. Jag har aldrig känt mig så förnedrad och smutsig som när jag fick reda på det.

Pengarna som jag hade sparat var borta, det enda som fanns kvar var besparingar på en annan bank som jag ärvt efter min man. Det var en stor summa och jag tackade gudarna för att det kontot var orört. Visst klarar jag mig ekonomiskt men jag får tänka mig för innan jag köper något dyrt.

Olof är i dag efterlyst men jag tvivlar på att han någonsin kommer att hittas. Har han bara pengar kan han hålla sig borta länge och det kommer han att göra.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons