Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Ronja: Min otrohet höll på att kosta mig allt

14 aug, 2023 
Anonym läsarberättelse
1619202877
Jag träffade Jimmy på en jobbkurs och blev blixtförälskad trots att jag redan var gift med Tomas. Men när passionen lagt sig insåg jag vad jag hade gjort ...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag gifte mig med min man Tomas när jag var lite över tjugo. Vi fick ganska snabbt två söner tillsammans, och vi skapade ett gott och trivsamt liv tillsammans.

Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Lite slitigt var det ibland under de första och mest intensiva småbarnsåren men när Sune och Siri börjat skolan hittade vi en bra rytm där vi fick livspusslet att fungera.

Om någon hade sagt till mig då, att det skulle komma en dag då jag skulle vara otrogen mot Tomas skulle jag ha skakat på huvudet och fnyst. Jag var överhuvudtaget inte intresserad av andra män, jag blev aldrig ens attraherad av någon annan. Men föga visste jag om vad som skulle ske...

Annons

Jag träffade Jimmy på en kurs som anordnades av firman där jag arbetade. Syftet med kursen var, som så ofta, ganska vagt men det spelade ingen roll för så snart jag hade lärt känna Jimmy bleknade allt annat.

Jag blev blixtkär, helt enkelt, så förälskad att jag inte ens reflekterade över att jag var otrogen mot min man!

Jimmy och jag tillbringade hela kursveckan tillsammans och så snart de andra kursdeltagarna sagt god natt framåt kvällskvisten smög vi in på varandras rum och älskade passionerat fram till morgonen.

Att jag ens orkade delta i kursverksamheten om dagarna är ett rent under, men trots att jag knappt sov under hela veckan fick jag energi av den passion jag upplevde och jag kände mig otroligt levande.

Samtidigt älskade jag verkligen min man och jag kunde inte tänka mig ett liv utan honom. Men när det dåliga samvetet smög sig på förträngde jag det eftersom jag drogs till Jimmy av den fysiska attraktion som band oss samman. Jag var som förhäxad av honom, helt enkelt.

Annons

Efter att kursen avslutats tänkte jag sluta träffa Jimmy och återgå till mitt vanliga liv. Men längtan rev och slet i mig, och när Jimmy tog kontakt med mig kunde jag inte stå emot. Och under flera veckor fortsatte jag att träffa honom på regelbunden basis.

Han bodde i en stad några futtiga mil från mig, och vi sågs en gång i veckan – till min man sa jag att jag åkte och besökte min moster som blivit sjuk. Därför reagerade aldrig Tomas på att jag övernattade borta en natt i veckan, i stället berömde han mig för att jag var så omtänksam…

Jag blev mer och mer sliten av dubbelspelet och jag insåg att situationen var ohållbar. Dessutom märkte jag att Jimmy långsamt blev alltmer krävande. Han började tala om att jag borde lämna min man.

– Det vet du att jag inte kan, sa jag. Jag älskar min man.

– Och mig då? Älskar du inte mig?

Annons

Men det gjorde jag inte. Det han och jag hade ihop var något helt annat än kärlek. Jag visste bara inte hur jag skulle uttrycka det.

– Jag tycker mycket om dig, sa jag till sist. Men det här är passion, inte kärlek.

I samma ögonblick som jag sa det rakt ut visste jag att det var sant. Jag insåg också att passion är lättflyktig. Och kanske var det det som till sist hjälpte mig att bryta mig loss från Jimmy.

Jag sa till honom att det var över och återgick till livet, så som det varit innan vi träffades. Ibland saknade jag Jimmy, och våra stunder tillsammans, men samtidigt kände jag mig lättad över att slippa smussla och ljuga för Tomas.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Men bara några veckor efter att jag gjort slut med Jimmy började han ringa och skicka sms till mig. Han bönade och bad att jag skulle ta honom tillbaka men jag stod på mig. Då började han hota mig.

– Om du inte vill träffa mig kommer jag att berätta för din man vad vi har gjort, sa han.

Jag föll till föga och lovade att träffa honom en sista gång. När vi sågs kände jag inte alls samma attraktion som tidigare – passionen var borta och jag kände mer medlidande än något annat – och Jimmy blev rasande. Han sa på nytt att han tänkte avslöja mig för min man.

Hans beteende oroade mig verkligen, men jag intalade mig att han bara kastade fram de där hotelserna för att han var ledsen och förtvivlad. Men när han började komma till stan och förfölja mig blev jag orolig på allvar.

Jag såg honom smyga på gatan utanför kontoret där jag jobbade och en kväll märkte jag att jag var förföljd när jag promenerade hemåt.

Annons

Till slut insåg jag att jag måste få ett slut på det som pågick. Och det enda sättet var att lägga korten på bordet för Tomas. Jag var livrädd att mista honom, och det sista jag ville var att han skulle bli sårad.

Men samtidigt visste jag att Jimmy menade allvar. Han skulle kunna förstöra allt. Trots allt var det bättre att det var jag som berättade sanningen än att Tomas skulle få veta det av en vilt främmande man.

Tomas reagerade som jag anat att han skulle göra. Han blev förtvivlad, kände sig oerhört sviken och bedragen, och han visste inte ens om han skulle kunna fortsätta leva med mig.

Samtidigt blev han upprörd över Jimmys utpressning. Trots det som hänt älskade han mig och han kunde inte acceptera att jag blivit behandlad på det sättet.

Han skickade ett sms till Jimmy och skrev att han visste allt. Sedan packade han en kasse med kläder och åkte hem till sin bror.

Annons

– Jag måste tänka, sa han. Och du måste ge mig tid.

– Du får all den tid du behöver, sa jag. Jag vet att jag burit mig fruktansvärt illa åt mot dig och jag har inga illusioner om att du ska kunna förlåta.

Jimmy hörde aldrig av sig igen. Men Tomas ringde efter en vecka och förklarade att hans kärlek var starkare än hans sorg över mitt svek och att han ville fortsätta leva med mig.

Sedan dess har det gått två år och även om det varit tufft ibland har han sakta men säkert kommit över min otrohet. Själv är jag lyckligare än någonsin, och så otroligt lättad över att vara gift med en man som kan förlåta och gå vidare. Och jag kommer aldrig att vara otrogen igen.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons