Läsarberättelse: Mitt jobb förstörde vårt äktenskap

Kvinna sitter vid sin dator och dricker kaffe.
Hårt arbete har alltid varit viktigt för mig, men det gick till överdrift. Till slut kom vi till en punkt där vi var tvungna att förändra vår situation.

Jag slog upp dörren med en smäll och tog av mig jackan. Det doftade gott från köket och jag gav min man Gustav en kyss innan vi satte oss för att äta. En snabb middag hann jag med innan det var dags för nästa husvisning.

Redan under skoltiden hade jag bestämt mig för att bli mäklare. Min morbror hade en egen byrå och jag hade ofta fått följa med honom på visningar. Jag älskade att träffa nya människor med husdrömmar. Och jag älskade att kunna uppfylla deras drömmar. Efter mäklarutbildningen började jag hos min morbror och jobbade mig upp i rask takt. Jag vann förtroende hos kunderna och fick mer och mer ansvar.

Läsarberättelse: Jag fick i hop det med min chef

Efter ett par år var jag mammaledig med våra tvillingar men började arbeta igen så fort jag kunde. Inget kunde hålla mig borta för länge från jobbet. Gustav fixade det mesta som behövde göras hemma medan jag for runt och jobbade både på kvällar och helger. Det var sällan vi kunde sätta oss ner och bara umgås.

Vår relation blev lidande

Efter några år började Gustav och jag få det allt sämre i vår relation. Vi hann aldrig åka på semester och det var svårt för mig att bara njuta. Mina tankar snurrade alltid kring objekt, kunder och utgångspriser.

En dag fick Gustav nog. Vi skulle åka till hans mamma som fyllde jämnt och jag skulle köpa blommor och present, men hann varken det ena eller det andra. Gustav mötte mig i dörren när jag två timmar försenad kom hem.

Den kvällen hade vi ett långt samtal. Veckan innan hade min morbror frågat mig om jag ville bli delägare i firman. Jag blev smickrad och visste att han börjat prata om att trappa ner och att det fanns en chans för mig att ta över efter honom. Jag hade nämnt detta för Gustav, men vi hade inte hunnit prata igenom beslutet. Men nu var det hög tid. Mitt jobb förstörde vårt äktenskap och vi var tvungna att göra en förändring.

Hittade en lösning för oss

Nina: Min nya chef har förstört all arbetsglädje

Vi pratade i flera timmar och både grät och skrattade. Beslutet vi kom fram till var omvälvande men praktiskt. Gustav skulle sluta jobba och jag skulle tacka ja till att bli delägare. Både vänner och bekanta och släkt undrade vad vi höll på med. Att ha Gustav som hemmaman och mig på arbetsmarknaden stack i vissa vänners ögon. Men det viktigaste var ju att det fungerade för oss.

Gustav hjälpte mig med ärenden på firman medan jag kunde jobba i ett lugnare tempo. Visst fick jag mycket mer ansvar när jag tog över, men vi fick tid att äta lunch tillsammans och fann en helt annan glädje i livet. Tack vare att firman gick bra kunde jag anställa ett par mäklare och på så sätt jobba lite mer hemifrån. Hela tillvaron förändrades och vi kunde börja njuta.

Nu har vi levt så här i många lyckliga år och det ska vi fira med en lång semester. Och jag har lovat att lämna datorn hemma.

/Efva

Foto: Unsplash (Obs! Bilden är arrangerad)