Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

14 enkla saker att göra om du vill börja leva livet fullt ut

08 feb, 2021 
Sandra Hiort
Lyckligt par lever livet
Vill du njuta till fullo av livet? Här är 14 saker du kan börja med, som tar dig närmare det målet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vill du börja leva livet lite mer? Här listar vi några saker som kan vara en bra början mot ett härligare liv, inspirerat av Health.

1 Var lite mer barnslig

Glöm det där med att betala räkningar, styra upp middagsmaten och städa toaletten en stund. Ta fram den barnsligare sidan av dig själv och hitta på något kul. Det kan vara allt ifrån att spela pingis till att skratta så du kiknar med en vän.

2 Var lite mer närvarande

Sitt en stund i stillhet, meditera eller ta en lugn promenad i skogen och ta in allt du ser. När du är närvarande i stunden får du tid att känna känslor till fullo och får chans att både njuta och känna mer tacksamhet.

6 tips för att hålla liv i relationen under coronaBrand logo
6 tips för att hålla liv i relationen under corona

3 Kramas lite mer

Det händer så mycket med oss när vi kramas. Vi får må bra-hormoner, vi känner oss omtyckta, kan känna trygghet och ofta blir vi glada av en kram också.

Annons

4 Njut lite mer av naturen

Att vara i natur är inte bara mysigt och skönt. Det gör oss också lugnare. Och när vi blir lugnare blir vi mer närvarande och kan njuta mer …

5 Dansa lite oftare

Livet är kanske inte alltid en dans på rosor men kanske kan livet kännas lite härligare om vi dansar? Vi mår ju faktiskt bättre redan bara av att röra på oss. Kommer vi dessutom in i en bra rytm och låter kroppen röra sig som den vill så blir det som skön meditation.

6 Släpp det du inte kan påverka lite snabbare

Gå inte och grubbla så mycket över saker som har hänt, sådant som kunde vara annorlunda och situationer du inte kan påverka. Det tar bara onödig energi och gör dig inte lyckligare. Försök glömma, förlåta och gå vidare när det är en bra lösning – för din egen skull.

7 Njut lite mer av allt du äter

Allt du äter är kanske inte det godaste du någonsin ätit. Men ta dig tid att verkligen njuta av det som du faktiskt äter, oavsett vad det är. Det betyder kanske inte att du alltid kan äta precis det du är sugen på för stunden, men njut av extra goda saker också – lagom ofta i lagom doser.

kvinna lever livet fullt ut

8 Var ute lite mer i dagsljus

Njut av ljuset utomhus en stund varje dag. Dels är det skönt att vara ute och andas frisk luft, dels kan det höja humöret, dels får du röra på dig vilket gör dig gott och dels kommer du att sova bättre på nätterna.

Annons

9 Lägg lite extra tid på bra sömn

Om du sover som riktigt bra så kommer hela livet kännas lättare och bättre. Med bra sömn blir du mer fokuserad, du blir gladare, du får bättre minne och du blir förmodligen mer intresserad av att även göra saker som får dig att må bra. För att du orkar.

10 Läs lite mer böcker

Det berikar ditt liv. Välj mellan att lära dig något nytt, bara få drömma dig bort i en fantasivärld en stund eller att roas på andra sett genom en författares ögon.

kvinna lever livet fullt ut

11 Var lite mer kreativ

Att låta kreativiteten flöda kan göra dig lugnare, gladare och dessutom får du skapa något som du kan bli glad av. Gör något du gillar: måla, pyssla, sticka, bygg …

Annons

12 Sätt upp lite fler mål

Om du vill få något gjort – formulera det till ett mål och gör upp en plan för hur du ska nå ditt mål. Fundera på vad du vill hinna med under din livstid och börja planera för hur du ska kunna beta av allt på din lista, en sak i taget.

13 Koppla ner dig lite oftare

Vill du vara lite mer i stunden, vilket ju gör dig mer medveten och du får tid att känna efter mer, så lägg ifrån dig mobilen och alla andra digitala enheter som kan störa. Njut av att få rikta din uppmärksamhet precis dit du vill.

14 Planera in lite mer kul i kalendern

Schemalägg något varje dag som kan göra livet lite roligare. Det kan vara allt ifrån att skicka ett roligt sms till någon, att smaka något du aldrig ätit förut eller att prova någon ny träningsform. Fundera på vad som skulle kunna göra var dag lite bättre och härligare.

Källa: Health

Annons