Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Jag gick bakom ryggen på min son

08 nov, 2020 
Anonym läsarberättelse
Två kvinnor – mamma och exflickvän – som gick bakom ryggen på sonen och fortsatte ha kontakten.
När David kom på att jag fortfarande hade kontakt med hans ex-flickvän, då bröt han med mig också.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Min son David hade varit tillsammans med Mia i fem år när han gjorde slut. Det visade sig att han träffat en annan, och Mia var förkrossad.

Hon hade varit som en dotter för mig, då hennes familj bodde långt bort, och jag måste medge att det var ett hårt slag för mig också.

Mia hade kommit och gått i mitt hem sedan hon var 19, så jag hade liksom följt henne medan hon gick från ungdom till vuxen.

David hade svårt att ta in Mias känslor, då han själv var på en helt annan plats. Han var stormande förälskad i sin nya flickvän och valde att helt bryta kontakten med Mia.

En eftermiddag kom Mia hem till mig med en bukett blommor för att säga farväl. Men när hon skulle gå sa jag att hon alltid var välkommen att ringa eller titta förbi.

Innerst inne var det inget jag räknade med. Jag tänkte att hon nog snart skulle få en ny svärmor som skulle ta emot henne med öppna armar, så rar som hon var. Men jag visste också att jag skulle sakna henne.

Ringde upp en kväll

Ett par månader senare ringde telefonen sent en kväll. Det var Mia. Hon berättade gråtande att hennes mor var allvarligt sjuk och att hon inte hon inte visste vem hon skulle prata med.

Annons

Vi talades vid en lång stund och jag bjöd hem henne till mig ett par dagar senare.

Se också: Christina drabbades av hjärnskador efter plastikoperationen

Christina hjärnskadades under plastikoperationen - så lever hon i dagBrand logo
Christina hjärnskadades under plastikoperationen - så lever hon i dag

Det första besöket ledde till fler och vårt tidigare förhållande utvecklade sig nu i stället till en vänskap som vi båda värdesatte. Jag hade dock inte kommit mig för att nämna för David att jag hade kontakt med Mia igen.

Men så en dag kom han själv på det. Han blev arg och sa att jag aldrig skulle acceptera hans nya kärlek på riktigt så länge jag fortsatte att träffa Mia. Och så som han såg på saken så måste jag bryta kontakten med henne.

Hans reaktion förvånade mig, för jag hade varit välkomnande och trevlig mot hans nya flickvän och heller aldrig blandat mig i när han valde att lämna Mia.

Jag tyckte därmed inte att min son hade någon rätt att bestämma huruvida jag skulle träffa Mia eller inte. Dessutom tänkte jag att han snart skulle ta sitt förnuft till fånga.

Men David gick inte att rubba, och efter hand började det hela tära på mig. Jag hade inte velat berätta det för Mia, men samtidigt upptog det mycket av mina tankar att jag inte haft kontakt med min son på flera veckor. Så en dag råkade jag försäga mig.

Annons

Bröt kontakten för att inte komma emellan

Mia blev ledsen för min skull och bröt kontakten då hon inte ville komma emellan oss.

Det var en riktigt trist situation, och nu hade jag varken kontakt med den ena eller den andra.

Vid det här laget borde jag ha sökt upp min son för att rensa luften, men vi var båda lika tjurskalliga. Jag ville inte ge med mig, och det ville inte han heller.

Efter ytterligare ett par veckor var det i stället min nya svärdotter, Kamilla, som stod utanför min dörr. Henne hade jag inte träffat sedan jag och min son blev osams.

Kamilla tyckte att det var hög tid att vi båda slutade uppföra oss så barnsligt. Det tärde även på min son att vi inte hade kontakt, framgick det, men han var för stolt för att sträcka ut handen.

Fick mig att skämmas

Hennes ord fick mig att skämmas, för jag var ju inte ett dugg bättre själv. Kamilla hade ingen aning om varför det skurit sig mellan oss. Min son hade inte velat berätta av rädsla att göra henne ledsen.

Annons

Men när jag sa att det bara handlade om att jag fortfarande hade kontakt med Mia, så skakade hon på huvudet åt oss.

I dag skäms både jag och min son över att vi lät en dum kontrovers nästan förstöra vår relation. Jag borde ha varit öppen om min kontakt med Mia från början, och han borde ha låtit min nya svärdotter själv avgöra om hon kände sig välkommen hos mig.

Jag har åter kontakt med Mia och gläds nu åt att både ha en bonusdotter och en trevlig svärdotter, som lyckligtvis inte är så konflikträdd som jag och min son.

Annons