Mikael ”Soldoktorn” Sandström: Jag och Lotta är sambos om två år

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström anländer till Kristallengalan 2020

Foto: Olle Sporrong/Expressen/TT

I en intervju med Expressen berättar ”Soldoktorn” Mikael Sandström om framtidsplanerna med nya partnern Lotta Engberg.
– Det här är en känsla som jag inte trodde skulle komma tillbaka, säger han till tidningen.

Efter en intensiv vår, där doktor Mikael Sandström – i folkmun kallad ”Soldoktorn” – hunnit med att delta i Let's dance och varit en del av insatsen mot coronaviruset, har han även funnit kärleken.

Doktor Mikael och Lotta Engbergs kärlekslycka – heta känslorna

Det som började som en romans i medierna, när programledaren och artisten Lotta Engberg berättade att hon fattat tycke för doktor Mikael i en intervju, blev snabbt en stor snackis. ”Soldoktorn” var inte sen på bollen utan svarade att även han var intresserad av att mötas och se vad framtiden kunde ha i sitt sköte – och resten är, som man säger, historia.

– Jag har varit singel i 13 år. Det här är en känsla som jag inte trodde skulle komma tillbaka. Den är obeskrivbar och en känsla som jag nästan hade glömt fanns. Det är speciellt när en annan människa tar upp så mycket av dagens tankar, berättar doktor Mikael för Expressen.

Doktor Mikael om Mikael Sandström Live

Under senvåren och sommaren berättade de båda att de hade hittat tid i sina fullspäckade scheman för att åka från kust till kust och träffas och lära känna varandra. Och nog slog det gnistor, ganska snart efter första träffen blev det alla väntat på offentligt: Lotta Engberg och Mikael Sandström var ett par.

Och samtidigt som doktor Mikael nu tagit det stora beslutet om sin framtid så har han även tagit stora beslut om sin karriärs framtid: Han satsar nu på en soloshow som ska heta Mikael Sandström Live efter att han inte varit nöjd med att bara medverka i Nyhetsmorgon en dag i veckan.

Doktor Mikael hyllar flickvännen Lotta Engberg

I showen, som sålde slut direkt, kommer Mikael Sandström att berätta historier och händelser som han samlat på sig under sin 35 år långa karriär som läkare med humoristiska inslag.

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandströms framtid

I intervjun med Expressen utvecklade doktor Mikael även hur han och Lotta Engberg umgåtts – trots att de bor i två helt olika delar av landet.

Paret har tillbringat en hel del tid i doktor Mikaels sommarstuga på västkusten, där de lagat mat, pratat och njutit av musik tillsammans. Dessutom har de haft möjlighet att grilla tillsammans – i Mikael Sandströms vardagsrum. Han är dock tveksam till att förhållandet ska fortsätta som ett distansförhållande – eftersom han inte tror på dem.

– Vi får nog börja med det som förenar oss istället för att börja leta problem. Nu är allt så konstigt också, men om vi är tillsammans om två år så tror jag vi bor ihop.

Och för kärlekens skull har inte "Soldoktorn" några problem med att flytta.

– Det skulle jag kunna göra om det är lösningen. Än så länge behöver jag inte ta ställning till det, men jag är absolut flyttbar och har ingen mer än mig själv att ta hänsyn till.

Källa: Expressen

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria