Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Nour El Refai om dödshoten mot sin bebis

21 feb, 2020 
Malin Ny
Nour El Refai berättar om hoten mot nyfödda barnet.
Nour El Refai, aktuell i rollen som Maja i teaterföreställningen Störst av allt, har fått ta emot en hel del kritik sedan hon blev mamma. Nu talar hon ut om påhoppen och dödshoten mot sin bebis i en intervju med ETC.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I slutet av oktober förra året välkomnade komikerparet Nour El Refai och Henrik Schyffert sonen Sami till världen. Sedan födseln har Nour delat med sig av hur livet som nybliven mamma är på sitt Instagram-konto, och även berättat om hur hennes nya roll har förändrat henne.

”Inatt är det sju veckor sen du kom. Du har tänt gatubelysningen på dom mörka vägarna i mitt bröst så jag alltid kan hitta hem igen. Tack för det”, har hon tidigare skrivit i ett inlägg.

Talar ut om dödshoten mot sonen

Nour, som under våren spelar Maja i teaterföreställningen av Störst av allt på Rival i Stockholm, har även skrivit om att hon har fått ta emot rasistiska påhopp sedan hon blev mamma. Den 25 januari i år skrev hon såhär på Instagram:

”Lördagkväll. Finns ingenting i hela världen jag hellre gör. När din lilla hand snurrar in sig i mitt hår och du somnar tryggt så känner jag hur starkt vårt band är. Vartenda nervtråd i mig vill slingra sig runt dig och skydda dig. Jag har känt mig vilsen hela mitt liv. Fått höra att jag inte hör hemma här. Undrat var min plats är och allt det där som en liten invandrarunge gör så länge den lever. Men ingenting av det där är viktigt längre. Du har dina rötter i mig. Jag är ditt sammanhang, din rot, och det är det starkaste jag nånsin känt. Du stannar mig, stillar mig och jag behöver inget ankare längre. Det räcker att jag får vara ditt.”

Annons

I en intervju med ETC berättar Nour mer om påhoppen och dödshoten som hon har fått riktade mot sig och sonen.

– Det är bara bottenlöst äckligt. Det var rena dödshot på Instagram och Facebook. De grövsta polisanmälde jag, tre personer. Det är jobbigt att prata om… Men sen är det inte så de flesta är, jag blir inte utsatt hela tiden. Men då blev jag jävligt chockad och förbannad. Men min bebis vet ju inte om det, och det är ju inte emot honom egentligen. Hoten handlar om att försöka skada mig och Henrik.

Både hon och partnern Henrik Schyffert har fått utstå grova rasistiska kommentarer under bilder på sitt barn, och Schyffert röt ifrån rejält på sitt Instagram-konto.

”Era satans rassetroll SD-svin! Ni får ge er på mig hur mycket ni vill här på nätet men börjar ni dra in min tjej och min nyfödda son i det här så får ni fan ta det med mig när ni träffar mig på stan. Ansikte mot ansikte. Era fega jävlar”, skrev Henrik Schyffert.

Foto: TT

Annons