Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

7 sjuka saker – som är helt normala i en relation

18 dec, 2020 
Hanna Carlsson
Ett kärlekspar skojar och skrattar med varandra.
När man varit tillsammans med någon länge suddas ibland de osynliga reglerna för vad som är okej och inte okej att göra ut. För vem, förutom din partner, skulle du prata till med bebisröst?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När man lever i en lång och seriös relation kan det ibland kännas som ens partner är en förlängning av en själv. Det finns inte längre några filter kvar som håller tillbaka er från att säga och göra precis det ni tänker på. Men några av sakerna man gör tillsammans kan för omvärlden ty sig ganska...onormala? Saker man gör tillsammans, som man kanske inte ens reflekterar över längre, är egentligen väldigt märkliga. För hur många andra i din närhet ber du egentligen om hjälp med att klämma finnar eller att ta bort mat som fastnat mellan tänderna?

8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållandeBrand logo
8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållande

7 sjuka saker som är helt normala i längre relationer

1. Ni pratar med tillgjorda bebisröster till varandra

"Åh, är du lite trött Henrik?", säger du i en väldigt ljus stämma. Att prata med bebisröst till någon, annat än ett barn, är väldigt underligt men också något som kan äga rum när man befinner sig i en relation. Men låt den gulliga rösten stanna i hemmet – det kan uppstå en konstig stämning om du kör den på chefen också.

Annons

2. Ni informerar varandra om era toalettbesök

Om hushållet bara har en toalett, eller om det kanske finns en toalett som är lite mer populär kan det ibland uppstå problem om ni måste gå direkt efter varandra. Som tur är löste ni det problemet för länge sedan – nu för tiden har ni nämligen börjar informera den andra när man ska gå på toaletten och att det efter detta gäller en osynlig "gå in på egen risk"-regel.

3. Ni berättar när den andra har en snorkråka

I början av förhållandet kan det kännas ofint att informera om diverse fåglar i näsor men en tid in är inget ämne för pinsamt eller obekvämt. Skulle partnern ha mat mellan tänderna är du även först på plats att peta ut den oinbjudna gästen.

4. Ni avgör som ett lag när det är dags att tvätta

"Lukta på den här tröjan – kan jag ha den en dag till eller måste den tvättas?" En helt rimlig fråga att ställa i en relation, ofta i kombination med ett klädesplagg som trycks väldigt nära sin partners näsa. Visst funkar det för er – men vilken vän har du bett att utföra ett liknande lukttest?

Annons

5. Ni kräver att er partner ska komma ihåg allt ni sagt till varandra

Har man varit tillsammans ett tag har man avhandlat diverse samtal om barndomsminnen, personer på jobbet och favoriter i matväg. Så då är det inte mer än rimligt att förvänta sig att sin partner ska minnas exakt allt man sagt? Eller?

6. Ni har slutat bry er om andedräkten på morgonen

Visst är det fint att vakna upp med en puss sådär på morgonkvisten. Kanske att andedräkten inte är den bästa men det är småsaker man får ta när det handlar om kärlek.

7. Ni kan varandras lösenord

Har du glömt bort ditt lösenord? Då vet troligtvis din partner det! Ni har nämligen stenkoll på varandras inlogg till diverse sidor, betalkort och elektronik. Fiffigt – eller?

Annons