Therese Alshammars hemska oro för sina barn

Therese Alshammar

Foto: TT

Therese Alshammar bär på en stor oro för sina två söner.

Therese Alshammar var länge en av våra absolut största idrottare. Hon stod ut med sin skamlösa vinnarskalle och kaxiga attityd.

Nu är hon aktuell i SVT-succén Mästarnas mästare, där hon återigen får chansen att charma svenska folket med sin hårdnackade personlighet.

Therese Alshammar om stora oron för barnen

Men bakom kaxigheten fanns en stor osäkerhet. Det har Therese pratat om flera gånger, bland annat i en intervju med Expressen-reportern Anna Friberg.

Osäkerhet har sin bakgrund i skolåren. Therese blev nämligen retad som barn.

– Jag hade väldigt utstående och stora framtänder, och för det blev jag mobbad. Jag kände mig annorlunda och avvikande, sa Therese i den ovan nämnda Expressen-intervjun.

Se också: Birgitta har tolv barn – berättar om vardagen

1:41

Efter reklamen: Birgitta har tolv barn: ”Det finns alltid någon att dela glädjen med”

(1:41)

Den där känslan av att avvika är svår att skaka av sig. Det vet alla som blivit mobbade. Och för Therese lever känslan kvar som en envis hemsökande ande.

– Jag tror att det där hänger i sedan jag var liten, om någon tittar på mig tror jag att det är för att något är fel eller konstigt. Samtidigt förstår jag att det kanske inte riktigt är så. Men jag tycker inte att jag är så igenkänd längre, vilket är skönt. Jag gillar anonymiteten, har hon berättat.

"De ser ut att få samma"

Therese har två barn tillsammans med sambon Johan Wallberg, sönerna Fred och Ted. Som förälder och före detta mobbningsoffer är man självfallet rädd för att ens barn ska råka ut för samma sak.

– Ja, det är jag. Och de ser ut att få samma tänder som jag. Men jag tänker att om man är trygg i sig själv minimerar man skadorna om man blir mobbad, har Therese berättat.