Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Våra mest lästa artiklar 2022 – 10 i topp

02 jan, 2023 
Till vänster: Skådespelarna som spelade Emil och Ida i Emil i Lönneberga tillsammans med Astrid Lindgren. Till höger Let's dance programledare David Lindgren och Petra Mede.
Människoöden, skådespelare från förr och ett quiz om du blivit tant. Det ville ni gärna ta del av under 2022. Men en artikel blev en solklar vinnare: De bästa spartipsen. Här är tio i topp-listan med artiklar från året som gått.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

År 2022 är nu bakom oss och vi välkomnar det nya året 2023 med öppna armar. Vad det kommer bjuda på vet ingen av oss än. Men vad vi faktiskt vet är vad det gångna året har gett oss. Och vad vi allra helst ville läsa.

Därför har vi sammanställt en lista med de mest populära artiklarna.

Tio i topp-listan

1. Priserna skiljer markant mellan kedjorna – här finns tusentals kronor att spara

Att handla mat har blivit en dyr historia. Men det finns faktiskt saker du själv kan göra för att påverka det. Genom att välja rätt butik kan du spara tusentals kronor om året. Matpriskollens vd Ulf Mazur ger några av sina bästa spartips.

Vår artikel om de bästa spartipsen från juli 2022 blev den mest lästa under hela året.

Se också: Fem tips för att få ihop ekonomin i januariBrand logo
Se också: Fem tips för att få ihop ekonomin i januari
Annons

2. Birgitta får inte träffa sina barnbarn

Birgitta, 63, har tre barnbarn – två av dem har hon aldrig mött. Detta starka livsöde var ni intresserad av att läsa om och kammande hem andraplatsen.

3. Lena spelade Ida i Emil i Lönneberga – så ser hon ut som vuxen

Ida och Emil i Astrid Lindgrens film Emil i Lönneberga.
Karaktärerna Ida och Emil i den klassiska Astrid Lindgren-filmen Emil i Lönneberga från 1971.

Många av oss har garanterat en koppling till Astrid Lindgrens mästerverk på ett eller annat sätt. Därför är det inte speciellt förvånande att ni var nyfikna på hur Ida, eller Lena Wisborg Candinger som hon heter, från Emil i Lönneberga ser ut i dag.

Annons

4. Svenska skådespelare i samma ålder – och vi blir riktigt förvirrade

Vem var farbror Melker, Solsidan-Mickan och Suzanne Reuter lika gamla som? Ja, vi har svaren och de förvånade nog många av oss.

Till vänster: Skådespelaren Torsten Lilliecrona. Till höger: Skådespelaren Sverrir Gudnason.

5. Quiz: Svarar du ja på mer än 6 frågor har du definitivt blivit tant

På femteplats hittar vi listans enda quiz. Och frågan alla verkar ha ställt sig är – har jag blivit tant? Om man är det för att man tycker om Tomas Ledin och att byta sticklingar med vänner. Ja, då är vi mer än gärna en tant!

Annons

6. Smarta knepet med kryddburken – som du inte visste om

Vi är många som har rader av Santa Maria-kryddburkar hemma i skafferiet – men som inte använder kryddorna på rätt sätt. Denna artikel om kryddburkarnas dolda knep intresserade många! För vem säger nej till smarta hushållstips?

7. Anna: ”Jag har inte fått en kram på 10 år”

Efter skilsmässor och barn som flyttat långt borta är tv:n nu Annas enda sällskap. Hon gråter varje dag och skräcken är att en dag dö ensam i lägenheten, utan att någon märker det. Den starka berättelsen fick snurr under det gångna året.

Annons

8. Let's dance 2022: Här är alla deltagare i årets säsong!

Let's dance vinnarna 2022: Eric Saade och danspartnern Katja Luján Engelholm.
Eric Saade och Katja Luján Engelholm vann Let's Dance 2022.

Innan Let's Dance gick av stapeln tidigare i våras var många nyfikna på vilka deltagarna faktiskt var. Nu är frågan – vilka blir det i år?

9. Linda lever med Erik och Hampus – nu ger sig polyfamiljen ut på sitt livs äventyr med husvagnen

Polyfamiljen Hampus, Linda och Erik.
Hampus, Linda och Erik har varit en trio i drygt tio år.

Linda, Hampus och Erik har levt tillsammans i tio år. Trots att de har stött på många fördomar och elaka kommentarer, har de aldrig tvivlat på sin kärlek. Vår artikel om polyfamiljen väckte stort intresse i somras.

10. Läsarberättelse: Drömmen om kärleken på landet stod mig dyrt

Sista platsen kniper en anonym läsarberättelse. En kvinna berättar om när nya pojkvännen låg på om att hon skulle flytta in till honom i hans gamla hus på landet. Och det fanns en anledning till det…

Annons