15 härliga campingpärlor vi gärna åker till i sommar!

Bortahusen camping

Borstahusen camping i Skåne.

Foto: TT

Sommartider är definitivt campingtider. Vi har listat ett par härliga ställen att styra kosan, husvagnen eller husbilen mot i sommar!

Oavsett om du föredrar husvagn, husbil, tält eller vill bo i stuga finns det en uppsjö av campingställen runt om i Sverige. Vi har listat några favoriter!

Se också: Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige
1:25

Efter reklamen: Se också: Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige

(1:25)

Slå på ljud

Campingplatser i Sverige

Hafsten resort, Uddevalla

Här hittar du inte bara campingtomter och stugor. Man kan även välja att bo i en så kallad Tipi (ett trätält med plats för många med eldstad i mitten). På området finns poolområde, restauranger, butik, mini-spa med bubbelpool. Campingen ligger nära havet med två egna stränder. Här finns flera aktiviter att välja mellan, bland annat äventyrsgolf, tennis, trubadurkvällar, trampbåt, kanotuthyrning, zipline, klättervägg och ridning.

hafsten.se

Pite havsbad

Pite havsbad kallas även för Svenska rivieran och har en fantastisk vid sandstrand. Här finns både hotellrum, campingtomter, och stugor i varierande storlekar. Här kan hela familjen bli aktiverad med bangolf, tennis, äventyrsgolf och ett stort lekland. Vid havet finns dessutom ett stort spa med utsikt över norrlandsskärgården.

pitehavsbad.se

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Borstahusen camping, Landskrona

En mysig camping placerad i strandskogen precis intill Öresund. Närheten till spännande utflyktsmål är påtaglig här. Köpenhamn och Helsingör ligger mindre än en timme bort och ön Ven ser du bara några kilometer bort. Vandra längs skåneledens allra vackraste delar, upptäck naturen, besök den långsträckta stranden eller campingens SPA, eller bara njut i solen på Skånes enda 5-stjärniga camping.

motesplatsborstahusen.se

Böda sand, Öland

Böda Sand på Öland

Foto: TT

Känd från tv, men även för sin långrunda strand med vit sand är Böda Sand på norra Öland. Här finns, förutom Östersjön, också poolområde med bland annat barnpool och simskola. Även bastu, restauranger, matbutik och golfbana finns i anslutning till campingen. Åk hit med tält, husvagn, husbil eller för att bo i stuga eller villavagn.

www.bodasand.se

Kronocamping, Lidköping

I Lidköping, vid långgrunda Vänern, hittar man Kronocamping. Här finns flera saker att göra för den aktiva familjen, bland annat kan man spela paddel och äventyrsgolf. I anslutning ligger också vackra Framnäsbadet vid Vänern. Vill man åka på en dagsutflykt finns bland annat Läckö slott, Rörstrandsfabriken och mysiga Kinnekulle bara ett stenkast bort.

kronocamping.com

Kristinehamn herrgårdscamping

Skärgårdsnära och naturskönt. Här finns flera olika boendealternativ med allt ifrån rymliga campingtomter till moderna stugor, bara ett stenkast från vattnet. Äventyrsgolf, lekplatser och kanotuthyrning finns också. Under högsäsong finns matservering och ledarledda aktiviteter för både barn och vuxna. Herrgårdscampingen är hållplats för skärgårdstrafiken så härifrån går det snabbt och smidigt att ta sig runt.

www.herrgardsliv.se

Sonjas camping & stugor, Öland

Camping på öland.

Foto: Pressbild

På norra Öland, som alltid ligger högt i toppen på sol-ligan, ligger några av Ölands längsta och bästa sandstränder. I närheten av campingen finns både fina promenadstråk och många sevärdheter. Bland övriga aktiviteter finns aktivitetshus med gym, fotbolls- och vollybollplan, boulebana, skateboardramp, bangolf, bastu och tennis. Poolområdet har två pooler, varav en är en liten babypool.

sonjascamping.se

Sugen på glamping?

Glamping är en sammanslagning av orden glamour och camping – och syftar till en lite lyxigare variant av traditionell camping. Kärnan i konceptet är att det är en upplevelse där naturen möter de moderna bekvämligheterna. Sedan ett par år tillbaka har glamping blivit ett populärt sätt att semestra i Sverige, och numera finns det en uppsjö av glammiga platser att tillgå i vårt avlånga land – här är några!

8 glampingställen i Sverige

Glampingtält

Foto: TT

  • Fejan Canvas Hotel – Stockholm
  • Arilds Vingård – Skåne
  • Tredenborgs camping – Skåne
  • Kneippbyn Resort – Gotland
  • Hölick Havsresort – Hudiksvall
  • Sápmi Nature Camp – Gällivare
  • Seläter camping – Strömstad
  • Korså Forest Camp – Korsån
10 härliga trädgårdsoaser att njuta av i sommar
Flicka i hängmatta

Foto: TT