Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Packa smart: 7 prylar som räddar dig på resan

27 jan, 2020 
Redaktionen
Kvinna drar en röd resväska efter sig.
Foto: TT/Shutterstock
Här är prylarna som gör det möjligt för dig att resa med bara handbagage!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den som tycker om att resa känner väl igen den kluriga ekvationen att få med sig allt nödvändigt men samtidigt försöka hålla sig inom rimlighetens gränser för att slippa betala dyra incheckade väskor på flyget eller gå med andan i halsen av rädsla att den överpackade väskan ska gå upp.

Så här packar du smart

Videon kunde inte hittas

Men lugn, bara lugn, vi har gjort en enkel checklista för dig som vill packa som ett riktigt proffs och listat prylarna som kommer att underlätta under hela resan.

Packa som proffsen – 7 prylar som räddar resan

1) Investera i en bra väska

Det säger sig kanske självt, men utan en bra väska är det i princip omöjligt att packa ordentligt. Denna snygga axelremsväska har smarta förvaringsfickor på både in- och utsidan och kommer med en praktisk axelrem. Väskan rymmer hela 36 liter och passar lika bra som övernattningsväska som en praktisk träningsbag.

Annons

Läs mer och beställ här

2) Planera smart!

Lägg fram de kläder som du planerar använda under resan på sängen och se hur du kan kombinera dem. På det här sättet kan du enkelt spara massor av utrymme i väskan och slippa "spontanpackade" plagg som du ändå inte kommer att använda. Satsa också på plagg som går att kombinera till olika tillfällen, som en praktisk poncho. Den här snygga modellen passar till allt och är dessutom vändbar så att du bara på några sekunder kan trolla fram ett helt nytt plagg.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

3) Rulla kläderna – och lägg i påsar

Låt bli att vika ihop kläderna i resväskan – rulla dem istället! Detta välbeprövade packningsknep sparar plats och minskar även risken för att kläderna ska bli skrynkliga. Du som tycker om att ha stenkoll på dina saker kan med fördel packa allt i påsar som du under resan kan använda till smutstvätt. De här smarta nätpåsarna kommer i fempack och har olika färger på etiketterna så att du enkelt kan skilja dem åt.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

4) Steamern räddar resan

En steamer är oumbärlig för den som vill resa med lätt packning! Det smarta verktyget gör det möjligt för dig att fräscha upp och stryka dina kläder var du än befinner dig. Du behöver ingen strykbräda eftersom du använder den när kläderna hänger. Dessutom medföljer klädborste, pressvecksklämma och förvaringspåse.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

5) Lägg allt det viktigaste i handbagaget

Även om du checkar in väska bör allt det viktigaste, som pass, eventuella mediciner och ett ombyte alltid ligga i handbagaget, på så sätt är klarar du dig även om olyckan är framme och ditt incheckade bagage kommer på villovägar. Du bör alltid ha ett par stödstrumpor i handbagaget för att förhindra att drabbas av blodproppar under flygresan.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

6) Necessär som sparar plats

Här är den perfekta necessären för dig som gillar att resa! Tack vare att den är designad med dragsko tar den bara så mycket plats som den behöver. När du drar i snöret blir den så liten som möjligt, beroende på vad du har i den. När du vill komma åt innehållet brer du bara ut den på ett platt underlag och hittar snabbt det du behöver.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

7) Liten klädborste räddar plaggen

Brukar du alltid ha med dig en klädrulle på resan? Här är ett smartare alternativ! Den lilla luddborsten har tusentals mikroborstar som gör att den fångar upp hårstrån och ludd i ett enda drag. Borstarna kommer i 2-pack med en lite större modell för hemmabruk och en mindre för resan.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Annons