Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

4 missöden i coronatider som får oss att fnissa

28 apr, 2020 
Minna Wallén-Widung
Kvinna sitter på sin säng med datorn uppslagen och skrattar.
Foto: Shutterstock/TT
De svarta rubrikerna är många och ibland lite överväldigande i coronapandemins farvatten. Men visst finns det vissa ljusglimtar också, som faktiskt får oss att dra lite på smilbanden. Här har vi samlat fyra missöden som får oss att fnissa!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När tiderna emellanåt känns dystra och oron är stor till följd av coronapandemin, är det viktigt att också få vara glad och skratta. Tur är det väl då att det i coronavirusets fotspår har uppstått en hel del smått bisarra situationer – och att många av dem finns förevigade på internet.

Här tatuerar Gustav in Anders Tegnells ansikteBrand logo
Här tatuerar Gustav in Anders Tegnells ansikte

Inte sällan har dessa episoder att göra med att många av oss numera jobbar hemifrån och att antalet konferenssamtal med video och mikrofon har ökat dramatiskt. En hel del ofrivilliga missöden har ägt rum i dessa konferenssamtal – och här listar vi fyra av de roligaste!

1. Tog jobbsamtalet i kalsongerna

Vi som jobbar hemifrån i coronatider vet att den största fördelen med upplägget är att man kan jobba i mjukisbyxor. Men den här killen tog den avslappnade klädkoden till en ny nivå och tog jobbsamtalet med kollegorna iförd enbart kalsonger och t-shirt. Vad värre är – när samtalet var slut glömde han stänga av kameran och när han ställde sig upp fick alla hans kollegor en titt på underkläderna. Tack för skrattet, säger vi!

Annons

2. Lärare glömde stänga av mikrofonen under kärleksakten

I Danmark har skolorna hållit stängt under flera veckor. Undervisningen sker på distans och det var efter en sådan lektion som något gick mycket snett för en lärare i staden Randers på Jylland.

Läraren glömde nämligen att stänga av datorn efter en distanslektion. Därefter hade läraren sex med sin partner – och flera av eleverna, som går i åttonde klass, kunde höra kärleksakten via sina datorer.

– Det är korrekt. Det handlade om sex mellan två vuxna personer och läraren hade inte stängt av datorns mikrofon, säger Karen Balling Radmer, kommunikationschef på Randers kommun, till nyhetsbyrån TT.

Skolan har informerat elevernas föräldrar om det inträffade och uppmanat dem att prata med barnen om det som inträffat, för att förhindra ryktesspridning.

– Vi vet inte exakt vad som hänt, men vi förmodar att datorn gått in i viloläge och att läraren därför antagit att den var avstängd. Men det var fortfarande ljud på, säger skolans rektor Jan Pedersen till tidningen Randers Amtsavis.

Annons

3. Klädde ut sig till potatis

Twitteranvändaren Rachele Clegg postade en tweet som genast blev en viral succé och genererade en egen hashtag – #potatoboss.

På bilden visas ett videosamtal, där Racheles chef råkat klä ut sig till en potatis på sin visningsbild i datorn. Chefen lyckas sedan inte ändra inställningen, utan tvingas genomföra hela samtalet som den knöliga rotsaken. Undrar om hennes medarbetare lyckades hålla sig för skratt ens en minut under det samtalet?

Videon kunde inte hittas

4. Krockade med en vägg under partnerns videosamtal

Den amerikanska humorsajten Boredpanda har listat en hel rad roliga videosamtal i coronatider som på ett eller annat sätt får oss att le. Ett av de roligaste klippen i listan visar en kvinna som av allt att döma är djupt koncentrerad på ett viktigt jobbsamtal framför datorn. Plötsligt dyker en man, som man väl får anta är kvinnans partner, iförd kalsonger upp bakom henne. Kvinnan börjar desperat vifta för att han ska förstå att han ska försvinna, varpå han springer ur bild och verkar krocka med en vägg eller något liknande. Oslagbart.

Annons