Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Abba skänker nya singeln till utsatta barn – UNICEF får alla intäkter

06 dec, 2021 
Lukas Ernryd
Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus Anni-Frid "Frida" Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson.
Abbas fortsätter sin erövring av världen. Denna gång med att träffa oss rakt i hjärtat. Alla intäkter från kommande singeln Little things går till UNICEFS:s arbete med att skydda barn från våld.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var den 5 november som Abba släppte skivan Voyage som redan blivit bandets mest framgångsrika någonsin.

Inte illa för ett band som inte släppt något nytt på nästan 40 år.

Innan albumsläppet kom dubbelsingeln I still have faith in you och Don’t shut me down. Den tredje december släpptes den tredje: Julsången Little things.

Se också: Benny spelar nya låten I still have faith in you

Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"Brand logo
Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

Sångens intäkter, som även har fått en musikvideo, kommer oavkortat gå till UNICEFs globala arbete med att skydda barn från våld, övergrepp och exploatering,

– Vi tror att det är omöjligt att utrota våld och fattigdom utan kvinnors egenmakt. Det är därför vi stödjer UNICEF i att skydda flickor från sexuellt våld och stärka deras globala arbete för skydd av barn. Det har vi gjort i många år med vår låt Chiquitita och nu har vi bestämt oss för att ge UNICEF en julklapp i form av en andra låt, säger Abba i ett pressmeddelande.

Annons

Chiquitita, som kom 1979, uppskattas att ha gett UNICEF 44 miljoner kronor till hjälporganisationen som nu givetvis tacksamma för att få ännu mer hjälp från den svenska supergruppen.

En miljard barn drabbade

Enligt UNICEF utsätts mer än en miljard barn för våld vilket inkluderar sexuellt våld varje år. Flickor är särskilt utsatta då de är riskerar att giftas bort.

– Det kommer att bidra till att fler barn, inte minst flickor, kan skyddas från våld och stärkas. Tack Abba, för att ni genom er musik gör det möjligt för fler barn att få leva, utvecklas och må bra. Det är ingen liten sak, säger UNICEF i ett pressmeddelande.

Annons