#ägdinröv på Instagram – därför är hashtaggen så viktig!

Kvinnorumpa och #ägdinröv

Shutterstock/TT

Varför tar sig folk friheten att kommentera andra människors utseende på ett negativt sätt? Det vill vi hjälpa till att sätta stopp för med kampanjen #ägdinröv

I veckan fick TV-profilen Soraya Lavasani, som bland annat programleder Nyhetsmorgon, ett handskrivet brev från någon som sett henne på tv och hade åsikter om hennes kropp:

Visa respekt. Klä dig efter storlek. Vi vill inte se din stoooora rumpa och lår (obehagligt tycker många) skrev den anonyme avsändaren.

Se också: Stina Wollter myntar uttrycket äg din röv på Instagram

0:37

Efter reklamen: Stina Wollter efter vikthånet mot Soraya Lavasani: Äg era rövar!

(0:37)

Och hon är absolut inte den första som råkat ut för detta. Bland annat programledaren Anna Brolin har tidigare berättat om vikthånen och hatet hon upplever efter varje sändning.

Detta är tyvärr inte ett problem isolerat bland de som syns i tv-rutan utan förekommer dagligen, överallt.

Vad är det som får folk att tro att de utan hämningar kan kommentera, och klanka ner på, andra människors utseende? Varför vill man göra någon annan ledsen? Varför bryr man sig om hur andra människor ser ut? Varför får vi inte se ut som vi vill?

#ägdinröv på Instagram

Vi vill uppmana till mer pepp istället!

Och så vill vi se en massa fina rumpor i alla härliga storlekar och former där ute!

Ta en bild på din rumpa, i valfri klädsel, och använd #ägdinröv på Instagram för att visa världen att ALLA rumpor är snygga! Och att ingen har någon rätt att kommentera ditt utseende negativt. För det är DIN röv, ingen annans!

#ägdinröv

Se också: Sorayas glädje när hon får en rumptårta

0:14

Efter reklamen: Se glädjen när Soraya får en rumptårta

(0:14)

Soraya om stödet efter hatbrevet: "Världens finaste vänner"