Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Alla häpnar över bilden på Greta Thunberg som liten

22 sep, 2020 
Elin Jonsson
Greta Thunberg klimatstrejkar i Stockholm.
I samma veva som Greta Thunberg uppmärksammade sina följare om veckans stora och globala klimatstrejk – publicerade hon en bild som fått följarna att falla av stolen på grund av gullighet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nyligen publicerade allas vår favoritperson Greta ”miljöhjälten” Thunberg en bild på sig själv som liten knodd, och det kan vara det sötaste vi sett. Det var i samband med att hon ville uppmärksamma en miljöaktion som bilden på mini-Greta dök upp.

Allt om Greta ThunbergBrand logo
Allt om Greta Thunberg

Och de hyllande kommentarerna från följare och fans bara droppade in en efter en – vår superstjärna Robyn skriver att Greta Thunberg är ett riktigt ”Gullo”, och en annan skriver ”En drottning är född!”.

”Vi rusar snabbt åt fel håll”

Bilden som publicerades på lilla Greta är tagen för 15 år sedan:

”Det här är en bild av mig när jag var två år gammal. Bilden är tagen år 2005 på plats i Frankrike”, skriver miljökämpen Greta Thunberg på Instagram och fortsätter:

”Efter det har en tredjedel av all världens allt koldioxidutsläpp skett, mer än hälften av världens koldioxidutsläpp har släppts ut sedan 1990”.

Annons

”Den här typen av information ger oss en tankeställare om hur snabbt vi rusar åt fel håll”, skriver hon samtidigt som hon ber människor ansluta sig till den globala klimatstrejken som tar plats den 25 september och hashtaggar ”FridaysForFuture” och ”facetheclimateemergency” under bilden.

Klimatkampen gör att Greta mår bra

Greta Thunberg har växt upp med mamma Malena Ernman, pappa Svante Thunberg och lillasyster Beata Ernman. En begåvad familj där mamma Malena är en stor sångerska och Beata Ernman som har adhd, också är framstående inom musik.

– Stolt och glad att de har hittat varsin väg. Olika också, det är viktigt att man har varsin väg att gå. Det är inte alla som hittar det så tidigt, men de som har autism… Då kan man lätt snöa in sig på ett ämne som man brinner för. Alla är olika där också, men de som jag känner – och Greta speciellt och Beata – har ju något som de kan väldigt bra och då kan de allt, berättade Malena tidigare i år i TV4:s Renées brygga.

Och Greta Thunbergs klimatkamp har varit viktig, inte bara för klimatet, utan också för hennes eget mående.

– Greta har hittat sitt sätt att bli lycklig på och som förälder är det det viktigaste, att se att sitt barn mår bra.

Annons