Därför syns kronprinsessan Victoria så ofta i blått

Därför bär kronprinsessan Victoria alltid blå kläder.

Den senaste tiden har kronprinsessan Victoria flera gånger synts i blå kläder. En färg hon bär av en väldigt god och genomtänkt anledning.

Kronprinsessan Victoria är i Japan

För närvarande befinner sig vår kronprinsessa i Japan för att närvara vid kröningen av Japans nya kejsare. Den 1 maj abdikerade den tidigare kejsaren Akihito och nu ska han efterträdas av sin äldste son, Naruhito.

Förutom Victoria har även kung Carl Gustav XVI tagit sig till önationen, liksom det danska kronprinsparet, den norska kronprinsen och kungaparen för Nederländerna, Belgien och Spanien. En stor del av de europeiska kungafamiljerna med andra ord.

Därför är Victorias klänning blå

Under det pågående stadsbesöket sågs kronprinsessan Victoria ännu en gång i blå kläder – något som blivit lite av en vana på sistone.

Kronprinsessan Victoria i blå klänning för att uppmärksamma havens hälsa.

Kronprinsessan under stadsbesöket i Japan för kröningen av den nya kejsaren. Foto: TT

Hon fångades på pressens bilder iklädd en fotsid, blå klänning – som hon bar för första gången för flera år sedan, enligt Svensk Damtidning. Tidningen noterar också att klänningen kommer från det tyska märket Escada.

Kronprinsessan uppmärksammar havens hälsa

Valet av en äldre klänning är något vi sett henne göra förr. På nobelfesten 2018 bar hon till exempel drottning Silvias nobelklänning från 1995. Detta är dessutom inte den enda gången hon återanvänt sin mamma drottningens klänningar, här kan du se fler exempel på när hon valt att återanvända hellre än att köpa nytt.

Förutom att kronprinsessan gör ett miljömedvetet val av klänning så är färgen ett starkt ställningstagande. Färgen är vald för att rikta fokus på det klimat- och miljöarbete hon gör, närmare bestämt för att skapa uppmärksamhet kring havens hälsa – och speciellt Östersjön.

De senaste månaderna har hon synts upprepade gånger i färgen, något som är en tydlig markering och ett ställningstagande för ett fortsatt arbete med att förbättra miljön världen över.

Arbete för hållbart fiske

Kronprinsessan bär blått i Simrishamn för att uppmärksamma Östersjöns hälsa.

Foto: TT

Tidigare i höst sågs kronprinsessan Victoria i blått även nere i Simrishamn i Skåne. Då gällde besöket hållbart fiske i Östersjön och tillsammans med Kustbevakningen var hon ute för att fiska upp så kallat spökgarn – eller förlorade fiskeredskap.

Källa: Svensk Damtidning, Elle.se

Foto: TT

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: