Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Greta Thunbergs möte med prins Charles

27 jan, 2020 
Redaktionen
Prins Charles var på plats vid toppkonferensen i Davos – och passade på att träffa Greta Thunberg. Den 17-åriga klimataktivisten och den 71-åriga prinsen skakade hand bakom kulisserna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Greta Thunberg är bara 17 år men har skapat en världsomspännande rörelse för att ta krafttag mot klimatförändringar.

Då världens maktelit samlades i Davos i Schweiz för det årliga toppmötet Världsekonomiskt forum var även Thunberg på plats.

Hon ledde lokala ungdomsaktivister i en protestmarsch genom ortens gator och höll brandtal inför åhörarna, som inkluderade makthavare och toppchefer från hela världen.

– Låt oss tala klarspråk. Vi behöver inte en ’minska utsläppen’. Våra utsläpp måste upphöra, sa Greta Thunberg bland annat, enligt Dagens Nyheter.

Prins Charles var inne på samma spår när han höll anförande.

– Det här är året då vi måste komma in på rätt spår för att leda världen bort från den annalkande katastrofen som vi har skapat för oss själva, sa prins Charles enligt BBC.

Greta Thunberg ledde även en protestmarsch i Davos.

Twittrade ut en bild

Vad Thunberg och Charles pratade om har inte offentliggjorts. Men prinsens officiella twitter-konto publicerade två bilder från mötet, så det var helt klart något han ville skylta med.

Allt du behöver veta om Greta Thunberg

Videon kunde inte hittas

Greta Thunberg har fler beundrare bland europeiska kungligheter. Bland annat på hemmaplan – drottning Silvia har tidigare berättat att hon beundrar 17-åringen:

– Jag tycker att det är en spännande rörelse och att det är fantastiskt att så många lyssnar på henne. Hon är en underbar röst i debatten. Och ja, jag beundrar henne, svarade drottningen och fortsatte:

– Det är unga människor som visar oss vad vi måste göra.

Källa: Svenskdam.se

Annons