Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Greta Thunbergs pik mot Donald Trump

06 nov, 2020 
AINO OXBLOD
Trump och Greta.
Donald Trump är minst sagt missnöjd över att alla röster räknas i USA, och anklagar demokraterna för att fuska i valet. Men presidentens tweets i versaler fick miljöprofilen Greta Thunberg att reagera – då Trump tidigare anklagat henne för att ha aggressionsproblem. "Så löjligt. Donald måste jobba med sina aggressionsproblem", skriver Greta Thunberg på Twitter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har varit svårt att undgå dramat som har följt efter valet i USA. Donald Trump utropade sig själv till segrare på valnatten, onsdag morgon svensk tid, och har sedan dess försökt stoppa räknandet av poströster, som i många fall verkar vara överhängande röster på Joe Biden.

Allt om Greta ThunbergBrand logo
Allt om Greta Thunberg

Som vanligt när han vill få ut ett budskap så har presidenten tagit till sitt Twitter-konto, och på torsdagen skrev han "STOPPA RÖSTRÄKNINGEN" i versaler – en tweet som snabbt blev ett föremål för skämt på sajten.

Den svenska miljökämpen Greta Thunberg fick sina miljontals följare att jubla när hon tog tillfället i akt att pika Donald Trump – på samma sätt som han gjorde mot henne för ett år sedan.

I december förra året skrev nämligen den amerikanska presidenten följande på Twittter:

"Så löjligt. Greta måste jobba med sina aggressionsproblem, och sen gå på en vanlig bio med en vän. Chilla Greta, chilla".

Greta Thunbergs skämt med Donald Trump hyllas

Presidentens tweet blev då väldigt uppmärksammad av flera anledningar. När Greta Thunberg som svar på "STOPPA RÖSTRÄKNINGEN"-tweeten kunde svara likadant, så var det många som skrattade.

"Så löjligt. Donald måste jobba med sina aggressionsproblem, och sen gå på en vanlig bio med en vän. Chilla Donald, chilla", svarade Greta Thunberg på Twitter.

Miljöprofilens skämt har i skrivande stund blivit gillad 1,3 miljoner gånger, och blivit retweetad över 300 000 gånger. Det har också lyfts av världsmedier som Sky News.

Annons