Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är smarta prylen som får dig att känna dig tryggare på kvällen

Kvinna som känner sig otrygg på kvällen och en försvarsspray.

Foto: Shutterstock/TT, Mfl

Vi är många som känner oss otrygga när vi exempelvis behöver gå ut i vårt bostadsområde på kvällarna. Mest rädsla finns det hos kvinnor. Men nu finns prylen som kan få oss att känna oss lite tryggare.

Totalt uppger 30 procent av befolkningen, 16–84 år, under 2020 att de känner sig mycket eller ganska otrygga eller att de till följd av otrygghet undviker att gå ut ensamma under sena kvällar i sitt bostadsområde, detta enligt Brå (Brottsförebyggande rådet).

Nivån är ungefär den samma som under 2019 och det är betydligt vanligare att kvinnor känner sig otrygga (38 respektive 22 procent).

Bland män är andelen som känner sig otrygga störst i åldersgruppen 75–84 år medan andelen bland kvinnor är störst i åldersgruppen 20–24 år, tätt följt av åldersgruppen 75–84 år.

Se också: Jennys man räddade livet på henne

Jenny fick hjärtstopp i duschen – sambon räddade hennes liv
2:21

Efter reklamen: Jennys hjärta stannade i duschen – sambon räddade hennes liv

(2:21)

Slå på ljud

Med ett smart försvarsspray som både irriterar ögonen, låter och ringer upp nödkontakter med angiven position är vi många som kan känna oss tryggare!

Plegium försvarsspray

Försvarssprayet är lagligt och innehåller en kraftigt ögonirriterande mentolbaserad röd färg, siren och LED-lampor. Det ingår dessutom gratis automatiska positions-SMS och telefonsamtal till dina nödkontakter.

Med en magnetisk delbar nyckelkedja och fyra års laddfri batteritid kan du alltid bära med dig försvarssprayen.

Läs mer om hur det fungerar och köp sprayen här (länk till butik)

Välj och vraka bland trendiga och smarta reflexkläder!