Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Här börjar CNN:s expert gråta – av lycka över Bidens vinst

07 nov, 2020 
Jessica Rådne
CNN:s politiska kommentator Van Jones brast ut i gråt när han ombads analysera Joe Bidens vinst i det amerikanska presidentvalet. Se den starka videon här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Glädje och lättnad sköljde över CNN:s politiska kommentator Van Jones (och världen!) när det stod klart att Joe Biden blir USA:s nästa president. I direktsändning brast han ut i gråt samtidigt som han gav sin analys på valresultatet.

"Enklare att vara pappa nu" Hör CNN:s kommentator Van Jones starka ord efter Bidens vinstBrand logo
"Enklare att vara pappa nu" Hör CNN:s kommentator Van Jones starka ord efter Bidens vinst

”Det är lättare att vara en förälder det här morgonen… det är lättare att vara en pappa. Det är lättare att säga; barn, karaktär har betydelse. Att tala sanningen har betydelse. Att vara en bra människa har betydelse”, började han.

Gråter i direktsändning

Med gråten i halsgropen fortsätter han:

”Och det är enklare för så många människor… Om du är muslin i detta land behöver du inte oroa dig att presidenten inte vill ha dig här. Om du är invandrare behöver du inte oroa dig för att presidenten med glädje ska se spädbarn ryckas bort eller ’drömmare’ tillbakavisas utan skäl. Det är ett rättfärdigande för många människor som verkligen lidit.

’Jag kan inte andas’, det var inte bara George Floyd.

Det är många som känt att de inte kan andas.”

Annons

Van Jones är ett för CNN:s tittare känt nyhetskommentator. Han är även författare och advokat. Hans känslostarka analys har på bara några timmar hunnit bli viral.

”Få känna lite frid”

”Du oroar dig för dina barn och du oroar dig för din syster. Kan hon gå till Walmart, gå in och sedan tillbaka till bilen utan att oroa sig att någon ska säga något? Och du lägger så mycket av din livsenergi på att bara försöka hålla samman”, säger han i klippet som en beskrivning av tiden med Donald Trump vid maken.

Här är Bidens vallöftenBrand logo
Här är Bidens vallöften

”Det här är en stor sak för oss bara för att få känna lite frid. Och för att få en chans till att starta om. Och landets karaktär har betydelse och att vara en bra man spelar roll”, avslutar han till sist. Starkt!

Källa: CNN

LÄS MER:

Världen hyllar Kamala Harris – efter historiska segern

Joe Biden ny president i USA – så gynnas kvinnor

Greta Thunbergs pik mot Donald Trump

Annons