Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Hjälp till att bryta social isolering: Ladda ner gratis handbok

03 apr, 2020 
Allas.se Redaktionen
Kollage av äldre ensam kvinna med en kaffekopp i handen och omslagen till Malin Perlhedens Digitant-böcker.
Foto: Unsplash/Aller media
Sänk den digitala tröskeln för de äldre! Aller media vill dra sitt strå till stacken under coronakrisen genom att hjälpa äldre ur den sociala isoleringen genom att släppa 5 kapitel från boken Digitant – gratis för nedladdning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor över 70 år att undvika nära kontakter för att skydda sig mot coronaviruset. Samtidigt är de också den grupp som allra mest behöver hjälp med digitala ärenden just nu. Många av dem saknar kunskap eller är rent av rädda för tekniken. Aller media vill sänka den digitala tröskeln för de äldre, och släpper nu 5 kapitel från boken Digitant tillsammans med Bladh by Bladh. Kapitlen kan laddas ned av alla som vill göra vardagen enklare, mer social och tryggare via nätet.

Se också: Ny taktik för social distansering – skyltdockor på restaurangen

Videon kunde inte hittas

Vår förhoppning är att detta kan stötta vårdpersonal och anhöriga till äldre som är isolerade

– Vi har en otroligt stark relation med vår äldre målgrupp och i dessa tider vill vi förstås fortsätta ta hand om dem och dra vårt strå till stacken. Genom att tillgängliggöra kunskap och inspiration via 5 aktuella kapitel från Digitant vill vi ge de äldre förutsättningar för att få en lite enklare och mer social vardag. Vår förhoppning är att detta kan stötta vårdpersonal och anhöriga till äldre som är isolerade, säger Malin Perlheden, författare till Digitant.

Digitalt utanförskap vanligt

Porträtt av Malin Perlheden som har skrivit Digitant-böckerna.
Malin Perlheden. Foto: Christina Uhlin

Drygt 1 miljon svenskar upplever att de lever i ett digitalt utanförskap och känner sig mycket osäkra, misstänksamma och frustrerade över att inte behärska tekniken, det visar statistik från internetstiftelsen. Det rimmar illa med det som den äldre gruppen står inför nu när nödvändiga sysslor som handling, bankärenden, socialisering och kontakt med omvärlden framförallt behöver ske över nätet.

Annons

– Just nu har vi alla ett ansvar, och alla kan vi hjälpas åt att stötta! Vi vill med det här initiativet bidra med en guidande hand för alla äldre när det kan kännas läskigt att trycka på den digitala varukorgen eller chatta med en vän i sociala medier, säger Malin Perlheden, författare till Digitant.

I början av 2019 gav Aller media, i samarbete med bokförlaget Bladh by Bladh, ut boken Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen som hittills har sålt mer än 15.000 exemplar. Den fristående uppföljaren Digitant – nya vägar till ett enklare och roligare liv via nätet hjälper läsaren att få ett rikare liv via nätet och är baserad på de många frågor som kommit från målgruppen.

Alla fem kapitel finns att ladda ned här:

Slipp matvaruaffären: Handla hemma i soffan

Sociala medier: Umgås med dina vänner via nätet

Handla via nätet: Smart, säkert och enkelt

Så gör du bankärenden via internet

Spela spel – med och mot andra

Vill du ha böckerna eller ge en handbok i fysisk form till någon?

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna (reklamlänk)

Digitant böckerna
Annons