Digitant-Malin: Nu finns min bok som onlinekurs

Porträtt av författaren och journalisten Malin Perlheden

Onlinekurser med rörligt material gör succé världen över. Malin Perlheden, författare till Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, lanserar nu en digital kurs baserad på sin succébok.

Jag minns grundskolans obligatoriska ämnen som matte, kemi och idrott mest som en långtråkig pina som var nödvändiga att ta sig igenom, och mina slutbetyg från högstadiet speglade denna inställning väldigt väl.

Lite bättre blev det på gymnasiet där jag valde en inriktning baserat på mina intressen, men den stora förändringen vad gäller mitt lärande kom faktiskt först när jag började på universitetet. Då upptäckte jag att jag ÄLSKAR att lära mig nya saker och visst kan förkovra mig hur mycket som helst i ett ämne, bara jag tycker det är tillräckligt intressant. Och så är det fortfarande.

När det dyker upp någon kurs eller konferens som jag tycker är spännande tjatar jag hål i huvudet på min chef att släppa iväg mig. Oftast är det distansen som sätter käppar i hjulen, det är svårt att motivera en resa till USA för att delta i ett seminarium. Men här har digitaliseringen öppnat många nya dörrar.

Kurser med rörligt material

”Det är väl bara att köpa en bok?” kanske du tänker, men riktigt så fungerar det inte. Kurserna på nätet erbjuder oftast ett rörligt format, det vill säga att man kan följa föreläsningarna via video på sin datorskärm. Ofta kan man också delta i seminarier och prata med andra personer som deltar i kursen – via datorn. Denna typ av lärande är populär, inte minst på videosajten Youtube dit hela 60% av internetanvändarna i Sverige vänder sig för att titta på instruktionsfilmer av olika slag.

Det går bra att pausa, gå tillbaka och hoppa mellan avsnitten hur enkelt som helst

Under året har jag varit på så många orter i Sverige och föreläst om min bok Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och efter varenda föreläsning har det kommit fram personer som vill att jag kikar på deras telefoner och hjälper till med att lösa något problem. Varför? Jo, ibland är det helt enkelt enklare att sehur man ska göra, än att ta sig till informationen via en instruktion.

Digitant som onlinekurs

Detta är förstås anledningen till att Youtube blivit ett så populärt ställe att lära sig nya saker. Och självklart vill inte jag vara sämre! Så, kära vänner och aspirerande digitanter, nu finns min bok med alla dess instruktioner också som onlinekurs – med rörligt material! För att komma igång går du bara in på allas.se/digitant och anmäler dig så får du samma information som i boken, fast också i kompletterande rörligt format! Det går bra att pausa, gå tillbaka och hoppa mellan avsnitten hur enkelt som helst.

Kvinna sitter i soffan och surfar på sin dator

Med onlinekurser är det både roligt och enkelt att lära sig nya saker. Foto: TT

Själv tänker jag lägga lite av min semestertid på att försöka lära mig att sticka, en dröm jag länge närt, men aldrig riktigt kommit igång med. Var börjar jag denna inlärningsresa? Jo, på Youtube, förstås!

Vem är Malin Perlheden?

Malin Perlheden är journalist med inriktning på digital publicering och har över tio års erfarenhet av att jobba mot kvinnor på nätet. Malin har via sitt arbete på Aller media, en av Sveriges ledande aktörer inom populärpress för kvinnor sett problematiken som äldre upplever på nätet. I hennes bok Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen får läsaren lära sig alltifrån hur man kommer igång med e-post, till att skaffa mobilt BankID och vad man kan lita på i Google.

Läs mer om Malin Perlhedens onlinekurs här 

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: