Enkla knepet – så ser du mobilskärmen ordentligt i solen

Bilden visar en mobiltelefon i solljuset.

Foto: TT/Shutterstock

Tycker du också att det är knepigt att se vad som står på skärmen när solen gassar på? Du är inte ensam. Här får du lära dig ett smart knep som löser det vanliga sommarproblemet!

Visst älskar vi soliga dagar, men för den som vill använda sin telefon i det starka ljuset kan det vara svårt att se vad som står på skärmen. Bilder och bokstäver försvinner nästan helt i det starka ljuset. Det finns dock ett enkelt och fiffigt sätt att komma runt det här och det är genom att skruva upp ljuset på telefonen! Många smarta telefoner justerar själv ljusstyrkan efter hur ljust eller mörkt det är i rummet. Men befinner du dig i strålande sol kan du behöva ge din telefon lite hjälp på traven.

Så använder du mobilen på utlandssemestern

Enkla knepet hjälper dig se mobilskärmen ordentligt i solen

Så här ändrar du ljusstyrkan på iPhone

Har du en iPhone så gör du så här: Öppna inställningar på telefonen och välj den rad som heter Visning och ljusstyrka.

Bilden visar hur man justerar ljusstyrkan på mobilen.

Foto: TT/Shutterstock

Ungefär mitt på sidan ser du markeringen Ljusstyrka. Det är här du reglerar hur starkt ljuset är på din telefon, genom att dra i den lilla vita bollen. Ju längre åt höger du drar bollen, desto starkare blir ljuset. I exemplet använder vi en iPhone, som den vanligaste modellen i Sverige.

Ändra ljusstyrkan på din android-telefon

Men du som har en android-telefon hittar ofta motsvarande reglering genom att gå in på Inställningar och därefter välja Display.

Se också: 10 kvinnor som digitaliserade världen
1:9

Efter reklamen: Se också: 10 kvinnor som digitaliserade världen

(1:9)

Genom att reglera ljusstyrkan så här blir det betydligt enklare för dig att se vad som står på skärmen. Men tänk på att den ökade ljusstyrkan drar mer batteri. Så kom ihåg att gå in under inställningar och sänka ljusstyrkan igen när du inte längre befinner dig i den starka solen.

Så fungerar det digitala molnet

Använd antireflekterande skärmskydd

För att ytterligare öka synligheten kan du köpa antireflekterande skärmskydd. Det är ett tillbehör som minimerar effekterna som solljuset gör på panelen på mobilen. Skärmskydd hittar du till alla modeller i butiker som säljer mobiltelefoner.

Källa: ITIGIC