Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Med dessa 4 appar får du ut det mesta av mobilen i sommar

04 apr, 2022 
Heidi Ljungdahl
Bilden visar någon som sitter på en brygga och håller en mobiltelefon i händerna.
Har du pratat med någon som hade bara soliga dagar hela sommaren? Hur kunde de ha sån tur? Vi vet hur du ska göra. Genom att ladda ner rätt appar på mobilen kan du följa efter solen genom Sverige.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst är det underbart med sommar och lata dagar i värmen. Men ibland kan det vara klurigt att veta vart nästa äventyr ska bära av – håller verkligen vädret och är det kanske dags att hitta en ny badplats?

Svaren på dina frågor finns i din smarta telefon i form av appar som du kan ladda ner helt gratis från Appstore om du har en iPhone eller från Google Play för dig med en android-telefon. Här får du tips på fyra appar som kommer göra ditt liv enklare och roligare i sommar.

4 tips på oumbärliga sommarappar

1. Klart.se

I den här väderappen kan du följa vädret timme för timme de två kommande dygnen på en rad orter. Appen innehåller väderkartor och du kan dessutom jämföra information från olika väderinstitut som till exempel SMHI och Yr. Appen innehåller även fler funktioner som till exempel pollenprognoser.

Annons

2. UV Index

Även om det är självklart att smörja in sig med solkräm kan man kan aldrig vara nog försiktig! UV Index-appen ger dig information om vilken UV-strålning som finns där du befinner dig just nu och tar både ozonlagret och det aktuella vädret i beaktande. Du kan även se förväntad UV-strålning för närliggande dagar.

Se också: Så lyckas du med den digitala jobbintervjunBrand logo
Se också: Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

3. Badplats

Är du sugen på att testa en ny badplats? I den här appen kan du se vilka badplatser som finns i närheten av där du befinner dig. Du kan läsa kommentarer och få reda på viktig information av personer som redan har besökt badplatserna. Samt att du kan se hur vädret är på platsen som du vill åka till.

4. Pollenkoll.se

Har du pollenallergi? Detta är en app för dig som har pollen och mår bra av att få en daglig pollenprognos. Med den här appen kan du ta dig runt i Sverige samtidigt som du undviker platser med mycket pollen.

Källa: Pollenkoll, Klart

Annons