Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

John Lennons son hyllar pappan – med ikoniska Imagine

13 apr, 2022 
Aino Oxblod
FotografTT/Youtube.
Till vänster: John Lennon. Till höger: John Lennons son som tolkar Imagine till förmån för krigets offer i Ukraina.
John Lennons låt Imagine har blivit en ikonisk fredshymn, och används ofta i musikprotester.
Nu har Johns äldsta son Julian Lennon gjort en cover på sin pappas låt i förmån för ukrainska krigsflyktingar – och hyllas stort.
”Låten står för ljuset i slutet av tunneln som vi alla hoppas på”, säger Julian Lennon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Imagine all the people, living life in peace.

John Lennons klassiska låt Imagine från 1971 är en av världens mest kända låtar, som det har gjorts covers på i all oändlighet. Men att den senaste tolkningen av den fina fredslåten blir uppmärksammad är inte så konstigt – då det är John Lennons äldsta son som gör covern.

Se också: Sabina öppnar upp sitt hem för ukrainska Anna och dottern ValeriiaBrand logo
Se också: Sabina öppnar upp sitt hem för ukrainska Anna och dottern Valeriia

Det var på en välgörenhetskonsert i förmån för offren i kriget i Ukraina som Julian Lennon, 59, den 9 april sjöng sin pappas klassiska låt. Han valde att göra en avskalad version av låten med bara akustisk gitarr och sin egen röst.

Annons

Klippet har i efterhand lagts upp på Julian Lennons Youtube-sida och i skrivande stund setts över 1,6 miljoner gånger. Till klippet skriver Julian om sitt beslut att uppträda med Imagine.

”Kriget i Ukraina är en ofattbar tragedi... Som människa och som artist kände jag mig nödgad att besvara det på det mest betydelsefulla sättet jag kunde. Så idag uppträder jag med min pappas låt Imagine för första gången någonsin”, skriver han.

Ändrade sig om att göra en cover

Julian Lennon konstaterar att han aldrig hade tänkt göra en cover på låten, men att situationen har fått honom att ändra åsikt.

”Varför nu, efter alla år? Jag har alltid sagt att den enda gången jag kan ens överväga att sjunga Imagine är om det skulle vara jordens undergång... Men hans text reflekterar vår kollektiva önskan för världsfred. För inom den här låten så transporteras vi till en plats där kärlek och gemenskap blir vår verklighet, om så bara för ett ögonblick”.

Julian Lennon hyllas nu stort för sin medverkan i Stand up for Ukraine som sändes från Polen.

Se Julian Lennon sjunga sin pappas låt Imagine:

Annons