Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Marie Göranzons känga till Jan Emanuel: ”Inte intresserad”

21 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Skådespelaren Marie Göranzon avfärdar en fika med entreprenören Jan Emanuel Johansson.
”Den vidaste bensträckningen jag har sett”. Så kommenterade skådepelaren Marie Göranzon den position som entreprenören Jan Emanuel Johansson satt i hos Malou efter tio. Uttalandet gav henne mängder med support – och en invit från huvudpersonen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i förra veckan som entreprenören Jan Emanuel Johansson gästade Malou Efter tio. Vad han sa minns säkert någon, men inte alla. Och definitivt inte Marie Göranzon.

Hon och många tittade mest på hans "manspread", det vill säga den position som män tar när de sitter bredbent på ett till synes överdrivet sätt. En manspread har diskuterats flitigt de senaste åren eftersom den upptar plats på andras bekostnad, bland annat i kollektivtrafiken.

Se också: Marie Göranzon – över 50 år som skådespelare

Marie Göranzon - över 50 år som skådespelareBrand logo
Marie Göranzon - över 50 år som skådespelare

Marie var sedan gäst i Malous program och kommenterade händelsen så här:

– Det var nog den vidaste bensträckningen jag har sett. Det där är ett otyg som en del män har för sig. Jag kunde inte höra ett ord vad han sa. Jag vet inte vad han menar, vad han signalerar.

Annons

Där kunde historien tagit slut. Men då gjorde Jan-Emanuel ett utspel om att vilja träffa Marie Göranzon för en fika. Denna invit togs sedan upp av Anna Brolin som i sin tur pratade med Marie i TV4:s Efter fem under onsdagseftermiddagen.

Marie berättade då att massor med människor hade hört av sig med stöd efter att hon utryckte sitt starka ogillande mot "manspreads".

– Det är så enormt provocerande med män som sitter på det här sättet. På bussar och tåg, tar upp halva platsen för någon annan. Det är en enorm provokation, säger Marie i programmet.

Sedan lägger hon till:

– Sitt och dra ihop dina ben.

Men fikan då?

– Nej, det vill jag inte. Han får leva sitt liv och jag mitt.

Annons