Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Möt Simba – den långörade geten från Pakistan

08 jul, 2022 
AvLouise Werner
Geten Simba
Killingen Simba från Pakistan har öron som är hela 54 centimeter långa. Här med uppfödaren Mohammad.
Pakistan kan snart stoltsera med ett nytt världsrekord – i kategorin getöron-längd. Den pakistanska killingen Simbas öron är så långa att han kan knyta dem runt nacken och hans namn är vida känt långt utanför landets gränser.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Killingen Simba föddes förra månaden i Karachi i Pakistan. Redan vid födseln var öronen onormalt långa, berättar hans uppfödare Mohammad Hasan Narejo.

Öronen har nu vuxit ännu mer och är hela 54 centimeter långa.

Öronen i en sele

För att Simba inte ska trampa och trassla in sig i sina egna öron har Mohammad låtit designa en sele till honom så att han kan ha sina öron runt nacken i stället.

Se också: Sociala hönan Sven gör viral succéBrand logo
Se också: Sociala hönan Sven gör viral succé

I en intervju med The Guardian har Mohammad berättat att inom bara 10 till 12 dagar efter födseln var Simba redan kändis i internationell media – och hade vunnit en skönhetstävling.

Annons

Även om kategorin ”Mest långörade get”, inte finns med i Guinness rekordbok, så kanske det kan komma i framtiden nu när Simbas uppfödare Mohammad har försökt att få med killingen i Guinness lista.

Killingen Simba från Pakistan
Simba lever ett gott getliv och blir ganska bortskämd.

Hålla borta det onda ögat

Mohammad säger att han vill vara försiktig med all den uppmärksamhet som Simba har fört med sig. Genom att recitera verser från Koranen och blåsa luft på killingen, försöker man att hålla det onda ögat borta.

Annons

Genom en gammal nedärvd tradition, har de satt fast en svart tråd fylld med koranverser runt Simba, just i syftet att hålla onda andar borta.

Simba kommer att bli uppfostrad som en riktig hingst och tanken är att han ska hjälpa till att sätta Pakistan på kartan som en toppnation när det kommer till getuppfödning.

Simba från Pakistan
Simba blir uppfostrad som en riktig hingst. Här hemma på gården.

Om Simba hör bättre tack vare de långa öronen framgår inte av historien, men om så är fallet, hoppas vi att han också får höra om sin egen berömmelse!

Om inte annat så kanske han kastar ett getöga.

Annons