Möt Simba – den långörade geten från Pakistan

Geten Simba

Killingen Simba från Pakistan har öron som är hela 54 centimeter långa. Här med uppfödaren Mohammad.

Foto: Asif Hassan/AFP, TT

Pakistan kan snart stoltsera med ett nytt världsrekord – i kategorin getöron-längd. Den pakistanska killingen Simbas öron är så långa att han kan knyta dem runt nacken och hans namn är vida känt långt utanför landets gränser.

Killingen Simba föddes förra månaden i Karachi i Pakistan. Redan vid födseln var öronen onormalt långa, berättar hans uppfödare Mohammad Hasan Narejo.

Öronen har nu vuxit ännu mer och är hela 54 centimeter långa.

Öronen i en sele

För att Simba inte ska trampa och trassla in sig i sina egna öron har Mohammad låtit designa en sele till honom så att han kan ha sina öron runt nacken i stället.

Se också: Sociala hönan Sven gör viral succé
0:54

Efter reklamen: Se också: Sociala hönan Sven gör viral succé

(0:54)

Slå på ljud

I en intervju med The Guardian har Mohammad berättat att inom bara 10 till 12 dagar efter födseln var Simba redan kändis i internationell media – och hade vunnit en skönhetstävling.

Brutus blev utstött och levde ensam i flera år – nu har myskoxen blivit pappa

Även om kategorin ”Mest långörade get”, inte finns med i Guinness rekordbok, så kanske det kan komma i framtiden nu när Simbas uppfödare Mohammad har försökt att få med killingen i Guinness lista.

Killingen Simba från Pakistan

Simba lever ett gott getliv och blir ganska bortskämd.

Foto: Asif Hassan/AFP, TT

Hålla borta det onda ögat

Mohammad säger att han vill vara försiktig med all den uppmärksamhet som Simba har fört med sig. Genom att recitera verser från Koranen och blåsa luft på killingen, försöker man att hålla det onda ögat borta.

Hera är mästerkatten på frimärket – vann juryns hjärta med sin äventyrslust

Genom en gammal nedärvd tradition, har de satt fast en svart tråd fylld med koranverser runt Simba, just i syftet att hålla onda andar borta.

Simba kommer att bli uppfostrad som en riktig hingst och tanken är att han ska hjälpa till att sätta Pakistan på kartan som en toppnation när det kommer till getuppfödning.

Simba från Pakistan

Simba blir uppfostrad som en riktig hingst. Här hemma på gården.

Foto: Asif Hassan/AFP, TT

Om Simba hör bättre tack vare de långa öronen framgår inte av historien, men om så är fallet, hoppas vi att han också får höra om sin egen berömmelse!

Om inte annat så kanske han kastar ett getöga.