Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Pälslöse Mr Bigglesworth skulle avlivas – blev Instagramkändis istället

15 feb, 2022 
Louise Werner
Hårlös kanin
Mr Bigglesworth har vunnit många hjärtan med sin charmiga personlighet. Han har blivit en riktig kändis på sociala medier.
Idag är den australiensiska kaninen Mr Bigglesworth en kändis som sprider glädje på sociala medier, har en egen blogg och säljer egendesignade smycken. Så har det inte alltid varit. Under hans första två månader i livet bodde han hos sin uppfödare på en gård i Australien. Men när ingen ville köpa honom riskerade han att avlivas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mr Bigglesworth fick sitt namn efter den hårlösa katten i Austin Powers. Han har en ovanlig gen som kallas för FF och det är en genetisk sjukdom som gör att han är hårlös. Historien börjar den 30 juni 2017 då han föddes hos sin uppfödare på en gård i Australien.

Se också: Ekorren går loss i barenBrand logo
Se också: Ekorren går loss i baren

Av en slump såg Cassandra Hall honom under en annons med namnet ”hårlös icke till salu” hos uppfödaren. Hon blev intresserad av att veta mer om honom, åkte dit och pratade med uppfödaren som sedan skänkte kaninen till henne. Det var den 24 augusti 2017.

Från den dagen förändrades hans liv för alltid och han fick ett helt nytt liv hos sin adoptivfamilj bestående av mamma Cassandra, storasyster Maddy och storebror Joshy.

Annons

Första tiden efter adoptionen

Den första tiden efter adoptionen var lite orolig eftersom hans nya familj inte visste så mycket om hans sjukdom. Så man visste inte om han skulle leva vidare eller riskera att dö. Cassandra skapade hans Instagram konto med hoppet om att någon annan som hade liknande kanin skulle höra av sig.

Nyheten om den hårlösa kaninen på Instagram spred sig snabbt och inom en vecka hade Mr Bigglesworth blivit kändis och till och med blivit omskriven i The Daily Mail och andra internationella medier. Kaninägare över hela världen började kontakta henne och hon fick lära sig att hans hårlöshet beror på att båda hans föräldrar hade en FF gen som gjorde att han också blev född utan päls.

De flesta kaniner med denna gen blir inte äldre än fyra veckor gamla. Ingen vet hur länge Mr Bigglesworth kommer att leva, men just nu är han glad och hälsosam.

Fem snabba fakta om Mr Bigglesworth

1. Fyller fem år den 30 juni i år.

2. Har en ovanlig gen som kallas för FF som gör honom pälslös.

3. Sprider glädje genom att visa sitt aktiva kaninliv på bland annat Instagram där han har över 139 000 följare från hela världen.

4. Har designat en egen smyckeskollektion tillsammans med sin mamma där hans fotspår finns ingraverade på alla smycken.

5. Är döpt efter den hårlösa katten i Austin Powers.

Annons

En riktig glädjespridare

Den hårlösa kaninens konton på sociala medier gjordes med tanken att kunna sprida glädje till andra.

– Trots att han är annorlunda, sprider han så otroligt mycket glädje bara genom att vara sig själv, säger Cassandra.

– Genom att visa hans foton och videos på sociala medier vill jag visa att olikheter är något vi människor borde omfamna och inte försöka dölja.

Mr Migglesworth kommer förhoppningsvis fortsätta bringa härliga leenden och glädje till oss alla i många år framöver.

Annons