Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Pappan skyddade dottern ända in i döden – endast flickan överlevde flygkraschen

30 nov, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, en tidningsrubrik om en fygolycka, till höger,
Ett plan lyfte med fyra passagerare och två hundar. Endast en 11-årig flicka överlevde färden som slutade med en krasch. På sjukhuset uppgav hon anledningen: Hennes pappa omfamnade henne så mycket han kunde.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var lördagen den 13 november som Mike Perdue skulle flyga till sin favoritplats på jorden tillsammans med sin dotter, Laney.

En tur som han hade gjort många gånger förr. Alltid utan problem. Men inte denna dag.

Det lilla planet flög från det lilla samhället Charlevoix i Michigan med kurs mot Beaver Island i Lake Michigan. En sträcka på cirka 50 kilometer.

Men de kom aldrig fram. Inför landningen uppstod problem och planet störtade mot marken. Förutom Mike fanns även ett par, piloten och två hundar.

Alla dog. Förutom Laney, 11 år.

Kvar hemma fanns hennes tre syskon och mamman Christie.

Se också: Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsen

Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsenBrand logo
Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsen

Laney har av förklarliga skäl endast vaga minnen av kraschen. Men hon minns en sak. Att pappan omfamnade henne så mycket han bara kunde.

Annons

Dotterns berättelse styrks av det faktum att de flesta av hennes skador bara är på ena sidan av kroppen. Mamma Christie tror därför att hennes man skyddade sin dotter – ända in döden.

– En av de sista sakerna hon kommer ihåg är att hon kramades hårt av pappa. Och Mike – om du kände honom – gav de bästa och största björnkramarna, säger hon till CNN några dagar efter olyckan.

Pappan Mike Perdue med 11-åriga dottern Laney som var den enda som överlevde en flygkrasch i USA lördagen den 13 november.

Känslokaos inuti kroppen

Laney säger också att hon har svårt att få ordning på sina känslor. Hon känner dels en gränslös stolthet över sin avlidna make som gav sitt liv för parets dotter. Men hon är naturligtvis gripen av en bottenlös sorg.

Annons

– Det är ett mirakel och en tragedi, allt på samma dag.

Dottern är fortfarande på sjukhus. I början kunde hon inte ens komma ihåg sitt namn men har återhämtat sig på ett remarkabelt sätt. Laney fick flera brutna ben och andra skador på kroppen. En lång rehabilitering väntar.

Klart är i alla fall följande: hon är bortom livsfara.

Sedan olyckan har berättelsen färdats jorden runt. Alla hyllar Mikes hjältemod och han har kallats just "hjälten framför alla hjältar". Det har också startats en insamling för att hjälpa familjen klara sig. I skrivande stund har 158000 dollar kommit in. Det motsvarar drygt 1400 000 kronor.

Myndigheterna i USA har startat en utredning för att komma till botten med orsaken till kraschen.

Se också: Drottningen förd till sjukhus efter olycka

Drottningen förd till sjukhus efter olyckaBrand logo
Drottningen förd till sjukhus efter olycka
Annons