Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så blir vädret under högsommaren

14 jul, 2021 
Sofia Sundqvist
Högsommar i den svenska skärgården med båtar på vattnet och röda stugor på land.
Nästan hela Sverige har fått njuta av det härliga sommarvädret som juli hittills bjudit på. Men hur kommer vädret te sig härnäst, och var kommer solen skina?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Äntligen är högsommaren här. Nu slipper vi även begränsade öppettider på uteserveringar, många njuter av sin semester och vi kan äntligen ha en mer social sommar. Men hur kommer vädret att te sig den närmsta tiden?

Vi har pratat med Therese Fougman, meterolog på SMHI.

– Vi har höga temperaturer i en stor del av landet, det innebär att vi väntar oss dagar med 26 grader eller mer.

I det norra delarna av landet väntas det de höga temperaturerna stanna till onsdag, och sedan verkar det som att det blir något svalare dagarna som följer, med en temperatur runt 20 grader.

– I söder så ser det ut som att det blir enstaka dagar när vi får under 25 grader, men redan i helgen är det över 26 grader igen. Sedan fortsätter det att vara lika varmt nästa vecka.

Se också: Lättare restriktioner - så firar Stockholmarna

Lättare coronarestriktioner - så firar stockholmarnaBrand logo
Lättare coronarestriktioner - så firar stockholmarna

Men det är inte bara solsken som väntar oss under högsommaren.

– I övrigt har vi haft regn och åskskurar som berört norra Stockholm. Och ett regnområde som har rört sig från Öland och östra Småland ligger nu vid Vättern och är påväg upp mot Örebro.

Annons

– Regnområdet rör sig vidare mot norr och imorgon ser de ut att kunna bli regnskurar och åskväder, framförallt i ett stråk över Dalarna, Jämtland och senare på dagen mot Hälsingland och Västernorrland också.

Vädret kommer att vara ostadigt framförallt över Norrland men även Svealand kan förvänta sig regnskurar. Kommande dagar väntas det bli regnskurar och åska över Svealand och upp över Norrland.

Men i det stora hela verkar julivädret bli hett den kommande tiden.

– Det kommer vara varmt och sol på många håll, sedan mindre områden med regnskurar. Skulle man vara där blir man ordentligt blöt, men annars kommer det vara badväder för resterande delar.

Annons