Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så blir vädret under Kristi himmelsfärdshelgen

12 maj, 2021 
Sofia Sundqvist
En park i Stockholm där ett gäng människor sitter utspritt och har picknick.
Under långledigheten i samband med Kristi himmelsfärd väntas de bli en del sol.
Helgvädret blir splittrat över hela landet men prognosen tyder på en härligt solig Kristi himmelfärds – i alla fall i de södra delarna av Sverige.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Onsdagen har bjudit på sol i de södra delarna av Sverige, medan det har kommit regnskurar i Halland, Bohuslän, nordvästra delarna av Dalarna och södra Norrland.

– Kollar vi till onsdag så har vi en hel del sol som väntar på flera håll i Götaland och Svealand. Sedan över västra västkusten och västra Värmland är det regn men inslag av åska, Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Utrymme för en sol i de södra delarna av landet

Under Kristi himmelfärds på torsdagen blir det soligare då varmare luft har letat sig upp över landet.

– Det är framförallt torsdagen som vi ser på flera håll i de södra delarna i landet, Skåne och upp över östra götaland, Svealand och Norrland har mest sol som väntar, säger Linus Karlsson och fortsätter:

– Under Kristi himmelsfärds på torsdagen blir det en temperatur som når uppemot dryga 20 grader, framförallt i de mer södra delarna men även längst upp i norrlandskusten blir det 15 till 20 grader.

Men i flera delar av landet väntas ett ostadigt väder.

Annons

– Vi ser även att i längst de västra delarna i landet är det mer ostadiga väder med regn. Så under torsdagen kan västra delarna av Götaland, Svealand och inre Norrland räkna med att det kommer regnskurar.

Ostadigt väder med sol, regn och snö

I helgen väntas vädret bli varierande över hela Sverige. I samband med att det är ostadigt inför fredagen och framåt så är det runt om i landet tidvis regnskurar.

– Sedan när vi då kollar från fredagen och framåt så är det mer ostadiga väder runt om i landet att tänka med. Det innebär att vi kommer ha mer moln och en del skurar, även om solen naturligtvis också kommer kunna sola sig i luckor från fredagen fram till söndagen.

Se också: Fem växter att odla på balkongen

5 växter att odla på balkongenBrand logo
5 växter att odla på balkongen

Även i de norra delarna av Sverige är det ostadigt under helgen med en del moln, och i norra Lappland så väntas det bli regn och snö.

– Då väntas något lägre temperatur, fem till tio grader mot kusten.

På söndag finns de chans för att sol i södra Sverige.

– Kollar man närmre på söndag finns naturligtvis mer luckor för solen att titta fram, även om det i allmänhet är en molnig dag att räkna med. Vad detta gör är att vi ser något lägre temperatur som är omkring 15 grader i de södra delarna då.

Annons