Artikeln innehåller reklamlänkar

Så löser du korsord och sudoku gratis på nätet

Äldre kvinna löser korsord på läsplatta.

Att lösa korsord online är både roligt och bra för hjärnan!

Foto: Shutterstock/TT

Att klura på knepiga ord och sifferkombination­er i korsord och sudoku är inte bara ett trevligt tidsfördriv, det är ett riktigt bra sätt att hålla de små grå i trim! Så här gör du om du vill lösa korsord online!

Många av oss tycker om att lösa korsordsutmaningar på papper, men om du är otålig och vill ha ytterligare utmaningar i väntan på din nästa tidning så finns det ställen på nätet där du kan kryssa i princip hur länge som helst utan att de tar slut.

Att lösa korsord är dessutom bra för hjärnan och kan till och med motverka demens. När du löser korsord tränar du din språkliga förmåga, ditt minne och din förmåga att se olika möjligheter och varianter. Det har du nytta av i allt från vardagsproblem till att läsa juridiska dokument.

Här är tre tips på bra sidor där du hittar korsord online

1. Alla korsord

På den här hemsidan hittar du mängder av små så kallade webbkryss och sudokun som du kan lösa online. Allt är helt gratis och du behöver inte registrera dig någonstans.

Klicka på länken nedan eller skriv in adressen i webbläsaren (Chrome, Safari, Mozilla Firefox osv...) på din dator, läsplatta eller telefon.

Hemsida: www.allakorsord.se

Se också: 5 spännande fakta om Swish

Videon kunde inte hittas

2. Korsord

Här finns gratis korsord, sudokun, krypton samt ett forum för att prata med likasinnade. Mycket är gratis, men som så kallad guldmedlem får man mot en avgift tillgång till mer.

Klicka på länken nedan eller skriv in adressen i webbläsaren (Chrome, Safari, Mozilla Firefox osv...) på din dator, läsplatta eller telefon.

Hemsida: www.korsord.se

3. Kryss.se

Den som har kryss.se-appen utlovas minst 30 korsord att lösa i mobilen eller på läsplattan – helt gratis.

Den här hemsidan finns numera bara i appform, för mobila enheter som telefon eller platta. Du hittar appen och kan ladda ner den där appar finns (Appel store på iPhone och i Google Play på övriga telefoner).

Läs mer på: www.kryss.se

Quiz: Kan du vanliga korsordsorden?

Fler appar med korsord att kolla in!

Appar för telefon eller platta hittar du och kan ladda ner den där appar finns (Appel store på iPhone och i Google Play på övriga telefoner). Sök bara på namnen nedan för att hitta apparna.

Korsord (Svenska)

Svenska Korsord

Korsord obegränsat

Älskar du korsord? Klicka här för att se tidningen med julens bästa kryss!

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna (länk till Adlibris)

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

10 appar för klimatsmarta val