Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Tandläkare i triangeldrama efter misstänkta safarimordet på hustrun

29 aug, 2022 
Henrik Högström
Larry Rudolph
Larry Rudolph med ett av många byten från jaktresor världen runt.
I tystnaden mellan två låtar hörde bartendern vad Larry Rudolph sa till kvinnan bredvid. Nu döms tandläkaren och storviltjägaren för mord på sin hustru under en safari.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
VIDEO: Se 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
VIDEO: Se 5 snackisar från veckan som gått

Framgångsrika tandläkaren Larry Rudolph och hustrun Bianca möttes redan under utbildningen i Pittsburgh i slutet av 1970-talet. De gifte sig fick två barn och byggde upp en kedja framgångsrika praktiker med bas i Philadelphia under namnet Three Rivers Dental. Ett ställe där men enligt reklamen kunde ”wake up with a new smile”.

Praktikerna gick bra och paret kunde lägga mycket pengar på ett annat stort gemensamt intresse. Storviltjakt på exotiska platser.

Familjen Rudolph på safarisemester
Bianca och Larry med sin son på jakt

Hösten 2016 befinner de sig i nationalparken Kafue i Zambia. Ett resmål de besökt förr och där inhyrda jägare får betala olika belopp för olika villebråd. Ett lejon kan till exempel kosta 15 000 dollar.

Annons

Saknade Leopard i trofésamlingen

Men det var inte lejon som var målet den här resan. Bianca vill fälla en leopard som hon saknar i sin samling. Och de har jaktlycka men fäller ingen leopard.

Leopard i Kafue, Zambia
Bianca vill lägga en leopard till samlingen av jakttroféer.

På morgonen den 11 oktober gör paret sig redo för att återvända till USA. Larry Rudolph berättar att han är på toaletten i jaktstugan när han hör ett skott. Han rusar in i sovrummet och där finner han sin hustru död på golvet med ett skottsår i bröstet.

Den förtvivlade maken slår larm och förklarar att Bianca, 56, måste ha vådaskjutit sig själv i samband med att hon packade ner Browninggeväret för hemresan.

De rättsvårdande myndigheterna på plats kommer till samma slutsats och Biancas kvarlevor förs till en begravningsentreprenör i väntan på kremering.

Annons

Larry vänder sig till den amerikanske ambassaden i huvudstaden Lusaka för att rapportera dödsfallet. Han har bokat in en kremering av hustrun bara dagar senare. Ambassadpersonalen reagerar på den nyblivne änklingens brådska. En av dem, en före detta marinkårssoldat med gedigen vapenvana, tar sig till bårhuset för att studera och dokumentera Biancas skador innan kremeringen. Han tycker att skadan rimmar illa med berättelsen om vådaskottet. Skottet ser ut att ha avlossats från längre håll än så.

Larry Rudolph reagerar starkt på ”snokandet”. Zambisk polis hade ju redan konstaterat att det var en tragisk olycka.

Känsligt med jagande tandläkare

Men Bianca kremeras och förs hem. I det första skedet har Larry inte berättat om Biancas död för vänner och anhöriga i USA. Det finns en fruktan för att nyheten om dödsolyckan ska hamna på nyhetssidorna. Och han vet vad det kan innebära. Rika tandläkare som jagar storvilt i Afrika har hudflängts för. Något som Walter Palmer fått erfara efter att han skjutit lejonet Cecil med pilbåge i Zimbabwe 2015.

Annons

Larry vill dessutom kunna krama sina barn när han överlämnar sorgebeskedet. Därför dröjer det en vecka innan de får reda på att Bianca, deras mamma, är död.

När Biancas vänner väl får reda på vad som hänt reagerar en av dem på flera saker. Katoliken Bianca skulle aldrig gått med på kremering. Vännen vet också att paret haft en ansträngd relation där Larry haft en älskarinna och att de grälat om pengar. Vännen vänder sig till FBI med sina misstankar och uppgifterna noteras.

3 svenska tv-serier att se fram emot i höstBrand logo
3 svenska tv-serier att se fram emot i höst

Levde i öppet förhållande

Fem år senare, 2021, grips Larry Rudolph misstänkt för mord på Bianca. Vid det här laget bor Larry I Arizona tillsammans med Lori Milliron. Hon är administrativ chef på Three Rivers Dental och har haft ett officiellt förhållande med Larry sedan strax efter Biancas död.

Annons

Enligt en före detta anställd går förhållandet dock tillbaka i tiden längre än så. Larry och Lori ska ha kilat mer eller mindre stadigt sedan 2004.

Under rättegången mot Larry vänds hans liv ut och in i rapporteringen. Det är inte till hans fördel. Han är en rik tandläkare som gärna skjuter vackra djur på sin fritid och som haft en älskarinna under stora delar av äktenskapet med Bianca. Han har även misstänkliggjorts för fler otroheter och för att ha plockat ut försäkringspengar för en jaktolycka flera år innan hustruns död. Larry förlorade en tumme i en krokodilattack. Enligt åklagaren hade han dock troligen skjutit sig själv i tummen.

Men sammanfattningsvis blir den allmänna bilden av Larry Rudolph att han är en man med tänjbar moral.

Tog ut flera livförsäkringar på miljonbelopp

Åklagaren har siktat in sig på mer konkreta angreppspunkter. Som att Bianca hade sju olika livförsäkringar värda sammanlagt runt fem miljoner dollar som tillföll Larry. Han skulle alltså ha ett ekonomiskt motiv att skjuta sin fru.

Annons

Men den springande punkten är alltså vad som hände i jaktstugan i Zambia. Enligt utredningen är det omöjligt att en så kort kvinna som Bianca skulle ha kunnat avlossa geväret mot sig själv på det sätt som angetts i makens vittnesmål.

När rättegången hålls finns det inget gevär kvar att undersöka. Enligt Larry har han lämnat bössan till destruktion.

”Jag är ingen vapenkille”, förklarar storviltsjägaren under rättegången rapporterar Rolling Stone.

Men motivbilden som målas upp av åklagaren är att Larry vill skiljas från sin fru utan att för den skull ge upp de gemensamma tillgångarna och leva med Lori.

Den troende katoliken Bianca skulle aldrig gå med på skilsmässa, enligt hennes vänner.

Larrys försvar bemöter anklagelserna. De redogör bland annat för att Larry och Bianca levt i ett öppet äktenskap. Det var alltså okej för båda att ha affärer vid sidan av.

Det ekonomiska motivet avfärdas också. Larry skulle ha mer än nog även efter en skilsmässa.

Annons

– De älskade och brydde sig fortfarande om varandra och speciellt sina barn, sa försvaret till People

– Det som hände Bianca i Zambia var en tragisk olycka.

Larry själv intar vittnesbåset och bedyrar att han varken hade kunnat eller velat mörda sin fru.

– Jag dödade inte min fru.

Lori Milliron kallar FBI-utredningen för en ”häxjakt” och Larrys barn är där för att stötta sin pappa.

Larry Rudolph barn på väg till rättegången där tandläkaren åtalades för att ha mördat deras mamma
Larrys barn, längst till vänster och höger, på väg till rättegången där pappan stod åtalad för att ha mördat deras mamma.

Bartendern Brian Lovelace kallas också till vittnesbåset. Han har jobbat på grillrestaurangen Steak 44 utanför Phoenix där Larry och Lori var kända gäster. Nån gång i början av 2020 stod Lovelace bakom bardisken och blandade martinis till gästerna när han hörde Larry säga något som etsade sig fast. Det var musik i baren men i de korta tysta sekunderna mellan två låtar hördes Larry säga till Lori ”Jag dödade min jävla fru för din skull”.

Annons

Så långt bartenderns berättelse. Larry själv menar att de hade pratat om FBI:s pågående utredning och att han sagt: ”Nu säger de att jag dödat min jävla fru”.

Steak 44, Phoenix
Bartendern på flådiga Steak 44 kunde inte glömma vad han hörde i baren.

När rättegången lider mot sitt slut pratar Lori med Rolling Stone om utsikterna.

– Det är skrämmande. I vanliga fall är det fattiga som diskrimineras. Här är det Larry som blir diskriminerad för att han är förmögen och berest.

Loris oro är befogad. I augusti 2022 döms Larry Rudolph för mord på sin hustru. Lori döms för förhindrande av rättvisan och två fall av mened. Hon har, menar rätten, känt till mordet.

– Bianca Rudolph förtjänade rättvisa. Vi kan bara hoppas att den här domen skänker dem någon sorts frid, kommenterade federale åklagaren Cole Finnegan.

Påföljden kommer att meddelas i början av 2023 och både Larry och Lori förbereder överklagande av domen. Det sista ordet är inte sagt.

Annons