Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Förslaget: Bygg en Tiffany Persson-staty i Staffanstorp

22 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, Tiffany Persson inviger tåget som namngavs efter henne år 2013, till höger är hon programledare i Melodifestivalen 2014.
Karaktären Tiffany Persson har bidragit till att sätta Staffanstorp på kartan. Nu vill tjänstemän i kommunen att hon ska få en staty.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är kultur- och fritidschefen och kultursekreteraren i Staffanstorps kommun som har gått runt för att hitta platser som kan göra byn mer attraktiv.

Resultatet är en bukett av förslag på kreativa lösningar. En som verkligen sticker ut är en staty av hårfrisörskan Tiffany Persson från tv-serien Hipp hipp, som spelas av komikern Anders Jansson.

När serien hade premiär kring millennieskiftet blev den snabbt en snackis för många av oss. Och den yviga karaktären Tiffany Persson seglade upp som favoriten bland många.

Se också: Bästa serierna för regniga dagar

Bästa serierna för regniga dagarBrand logo
Bästa serierna för regniga dagar

– Vi har pratat om en staty som föreställer Tiffany Persson. Vi tycker verkligen om Tiffany Persson, hon är en härlig person och väldigt känd utanför Staffanstorp, säger kultursekreteraren Viktoria Munck till Sydsvenskan/HD som var först med att berätta nyheten om förslaget.

Annons
År 2013 fick Tiffany Persson ett pågatåg uppkallat efter sig.
År 2013 fick Tiffany Persson ett pågatåg uppkallat efter sig.

Kan bli av 2022

Var en staty skulle hamna eller om den ens blir av, är för tidigt att säga. Tjänstemännen understryker att det än så länge är ett förslag. Men om det godkänns i kommunstyrelsen kan det bli verklighet nästa år, 2022.

Anders Jansson själv kommenterar idén så här i ett sms till Sydsvenskan/HD:

”Det hade ju varit roligt, men gör den inte för stor! Jag vill inte bli Staffanstorps Kolossen på Rhodos”, skriver hårfrisörskan Tiffany, via Anders Jansson, i ett sms.

Annons

Se också: Fem roliga svenska ortsnamn

Roliga svenska ortsnamnBrand logo
Roliga svenska ortsnamn
Annons