Förslaget: Bygg en Tiffany Persson-staty i Staffanstorp

Till vänster, Tiffany Persson inviger tåget som namngavs efter henne år 2013, till höger är hon programledare i Melodifestivalen 2014.

Foto: Johan Nilsson / TT och Janerik Henriksson/TT

Karaktären Tiffany Persson har bidragit till att sätta Staffanstorp på kartan. Nu vill tjänstemän i kommunen att hon ska få en staty.

Det är kultur- och fritidschefen och kultursekreteraren i Staffanstorps kommun som har gått runt för att hitta platser som kan göra byn mer attraktiv.

Resultatet är en bukett av förslag på kreativa lösningar. En som verkligen sticker ut är en staty av hårfrisörskan Tiffany Persson från tv-serien Hipp hipp, som spelas av komikern Anders Jansson.

När serien hade premiär kring millennieskiftet blev den snabbt en snackis för många av oss. Och den yviga karaktären Tiffany Persson seglade upp som favoriten bland många.

Se också: Bästa serierna för regniga dagar

Bästa serierna för regniga dagar
1:54

Efter reklamen: Bästa serierna för regniga dagar

(1:54)

Slå på ljud

– Vi har pratat om en staty som föreställer Tiffany Persson. Vi tycker verkligen om Tiffany Persson, hon är en härlig person och väldigt känd utanför Staffanstorp, säger kultursekreteraren Viktoria Munck till Sydsvenskan/HD som var först med att berätta nyheten om förslaget.

År 2013 fick Tiffany Persson ett pågatåg uppkallat efter sig.

År 2013 fick Tiffany Persson ett pågatåg uppkallat efter sig.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kan bli av 2022

Var en staty skulle hamna eller om den ens blir av, är för tidigt att säga. Tjänstemännen understryker att det än så länge är ett förslag. Men om det godkänns i kommunstyrelsen kan det bli verklighet nästa år, 2022.

Anna Blomberg om Kvarteret Skatan: ”Både på gott och ont att börja på topp”

Anders Jansson själv kommenterar idén så här i ett sms till Sydsvenskan/HD:

”Det hade ju varit roligt, men gör den inte för stor! Jag vill inte bli Staffanstorps Kolossen på Rhodos”, skriver hårfrisörskan Tiffany, via Anders Jansson, i ett sms.

Se också: Fem roliga svenska ortsnamn

Roliga svenska ortsnamn
1:10

Efter reklamen: Roliga svenska ortsnamn

(1:10)

Slå på ljud