Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

5 av de bästa sexställningarna för kvinnor enligt experter

27 okt, 2021 
Sara Frisk
Förälskat par
Känner du dig lite uttråkad i din nuvarande sexrutin, eller vill du bara prova någonting nytt ändå?
Kanske kan du få lite inspiration av denna lista på 5 av de bästa sexställningarna för kvinnor enligt sexexperter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Oavsett om du har en stadigvarande partner eller precis har träffat någon som ska få följa med till sängkammaren så kan sexet antingen bli en riktigt härlig upplevelse eller någonting som mest känns tråkigt.

Se också: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardagBrand logo
Se också: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

Men misströsta inte om du känner dig uttråkad i sängen. Det finns en position för alla behov, vinklar, önskningar och partners. Det gäller bara att hitta den.

Här är några sexställningar som rekommenderas av experter särskilt för kvinnor – men som kan ta njutningen till nya höjder oavsett vilka kön ni har.

Annons

5 bästa sexställningarna enligt sexexperterna

Innan vi går in på listan så tåls det dock att sägas att klassikern missionären kan vara en av de bästa ställningarna för kvinnor om målet är att komma. Det är också en ställning som kan bidra till att föra er närmre varandra.

– Missionären är klassisk av en anledning. Det blir intimt, man kan prata, kyssas, bitas och ha ögonkontakt, säger sexterapeuten Lisa Finn till Shape.

För att höja upplevelsen ytterligare och ge klitorisstimulans kan personen som ligger underst gnida bäckenet mot partnern under akten.

1. Ligg på säng- eller bordskanten

Den här ställningen kan kännas spännande om den testas utanför sovrummet, till exempel på köksbordet. Men det går lika bra på sängkanten.

Det går till som så att den ena parten ligger på rygg med höfterna på sängkanten eller bordskanten medan den andra står upp. Ställningen gör det möjligt att penetrera djupt och nå g-punkten samtidigt som det är enkelt att utföra klitorisstimulans.

Annons

Är det samkönat sex är ställningen också enkel för att smeka och ta på varandra.

2. Yab-Yum positionen

Det här är en intim ställning som är optimal för tantriskt sex. Väldigt enkelt uttryckt kan man säga att fokuset i tantriskt sex är intimitet och mindfullness för att nå njutning snarare än att sträva efter orgasm. Men det kan likväl leda till sexuella upplevelser.

Den ena parten sitter med korslagda ben underst medan den andra sätter sig i knät vänd mot sin partner och korsar benen bakom dennes rygg. Man omfamnar sedan varandra och försöker att synkronisera andningen. Vill man göra det än mer intimt kan man också hålla ögonkontakt.

Ställningen för er närmre varandra och om man vill ger den också möjlighet till djupare sex vid penetration. För att även komma åt g-punkten kan personen med vagina vinkla bäckenet uppåt när hon sitter överst.

Annons

3. Cowgirl med twist

Det här är en position som liknar cowgirl, alltså den position där den ena parten sitter ovanpå den andra åt något håll.

Skillnaden här är att personen som är överst drar upp benen mot bröstet, som om man gör en väldigt djup knäböj. Om man utför penetrerande sex så möjliggör positionen djup men långsam penetration, vilket i stället kan ge tillfälle att utforska olika vinklar och rörelser.

Varför inte prova att göra cirkulära rörelser, gnida fram och tillbaka eller luta er åt sidorna? Det kan vara spännande att se vad som händer när man följer en rytm som ni kanske inte är vana vid.

4. Annorlunda sidoposition

En spännande ställning som ni kanske inte provat än? Den ena parten ligger på sidan med benen böjda och ihop. Den andra sitter på knä bakom med knäna i linje med rumpan på partnern.

Se också: 10 frågor om sex som alla undrar överBrand logo
Se också: 10 frågor om sex som alla undrar över

Om man har en vagina och ligger ner så gör den här positionen att man får en mer omslutande vaginalöppning samtidigt som den andra parten kan variera hur man håller i rumpa och ben för att förändra känslan.

Annons

Vinkeln blir också annorlunda mot vad man kanske är van vid oavsett om man utför penetrerande sex, använder händerna, munnen eller leksaker.

5. Mysiga skeden

Finns det någonting mysigare än att skeda? Om ni inte har provat det redan så utgör den här intima positionen även en perfekt sexställning som går att variera i oändlighet.

Variera genom att till exempel prova vad som händer om ni drar upp benen, har de raka, lutar er framåt, bakåt eller åt sidorna.

– Positionen tvingar en att sakta ner eftersom snabba rörelser är begränsade. Använd den möjligheten till att viska i din partners öra vad du gillar att se eller vad du gör, säger Resa Weinstein, sex-, relations och självförtroendecoach, till Shape.

Källa: Shape

Annons