Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Glöm G-punkten – så får du orgasm från PS-punkten

02 sep, 2020 
Sandra Hiort
Ett par som en intima i sängen.
Du har säkert hört om G-punkten, en zon i slidan som är extra känslig för beröring. Men har du hittat PS-punkten? Här är allt du behöver veta om den.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängenBrand logo
Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen

Du har förmodligen hört om G-punkten, en zon i slidan som är extra känslig vid beröring. Du kanske också har hört om A-punkten, som sitter längst in i slidan, precis framför livmoderhalsen.

Men har du hört talas om PS-punkten? Relationscoachen Lila Darville menar att det finns många erogena zoner i slidan som kan ge orgasm. Inte minst PS-zonen, skriver hon på Wellandgood.

Vad är PS-punkten?

Om G-punkten sitter på den främre slidväggen, några centimeter in, så sitter istället PS-punkten på bakre slidväggen, närmare anus. Enligt Lila Darville finns det massor med nervändar här, som gör området extra känsligt för beröring.

Hon säger också att liksom G-punkten och A-punkten består den av erektil vävnad, vilket gör att den sväller och sticker ut en aning inne i slidan när du är helt upphetsad.

Annons

Hur hittar man PS-punkten?

Om du hittar G-punkten på främre slidväggen och bara vänder handen och pressar mot bakre väggen så borde du känna den där någonstans. Vid sex finns det några positioner som gör det lättare att komma åt området. Till exempel sex bakifrån eller i sked-position.

Till skillnad från vid beröring av G-punkten, som är en förlängning av nerver från klitoris, så ger beröring av PS-punkten inte lika intensiv känsla, menar Darville.

– Orgasmer från PS-punkten ger en mer mild, avslappnande känsla än den mer toppande energi som en G-punkt orgasm ger. Ps-punkt-njutning är ytterligare en pirrande känsla att utforska, säger Lila Darville.

Olika typer av orgasmer

Hon menar att man kan få olika typer av orgasmer från beröring av dessa olika punkter och att vi inte ska nöja oss med att bara få en sorts orgasm i sängen.

– Samla på dem alla … och njut av resan längs med vägen.

Källa: Wellandgood

Se också: 8 anledningar till att par slutar ha sexBrand logo
Se också: 8 anledningar till att par slutar ha sex
Annons