Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

4 otippade sätt att använda balsam på

12 jan, 2022 
Aino Oxblod
FotografTT.
Att balsam fyller sin viktiga funktion vid hårtvätt vet vi alla – men produkten har många fler användningsområden än så.
Här är fyra smarta sätt du kan använda ditt balsam på, förutom som just balsam.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Balsam gör håret lent, skinande och följsamt som sista steg i hårtvättsrutinen. Men det går faktiskt att använda till mycket annat, om man behöver och vill. Här är fyra smarta användningsområden för ditt balsam – men tänk på att det kan finnas mer ekonomiska alternativ om du använder dig av ett dyrt balsam i håret.

Se också: Därför ska du aldrig borsta håret när det är blött

Därför ska du aldrig borsta håret när det är blöttBrand logo
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blött

1. Använd som raklödder

Är raklöddret slut när du ska raka benen, eller har du bara inte lust att addera en till produkt i duschhyllan? Då fungerar det utmärkt med balsam. Ta balsam i handflatorna och smörj in området du tänker raka, så märker du att det fungerar bra för en mjuk och smidig rakning.

Annons

2. Går att tvätta sminkborstar med

Att rengöra sina sminkborstar är något som många av oss slarvar med, vilket kan leda till att borstarna kryllar av bakterier. Men du behöver faktiskt ingen specifik borstrengöring – en klick balsam gör susen. Ta lite i handflatan, rör runt borsten i det och skölj av. Borsten blir både ren och mjuk!

3. Gör ditt eget balsam som inte behöver sköljas ut

Att köpa inpackningar eller balsam som inte behöver sköljas ur, så kallade ”leave in”-balsam, kan göra under för håret. Och det går faktist att göra ett eget av vanligt balsam, om man inte vill köpa en till produkt. Välj ett balsam som motverkar frissigt hår och ta en tesked av det och blanda med en halv tesked olivolja i en kopp med vatten och blanda noggrant. Spreja sedan håret med blandningen för en smidig balsamsprej.

4. Mjuka upp nagelbanden

Nagelvård prioriteras lätt bort i förmån för hudvård eller hårvård – men inte nu längre. Passa på att använda balsam som nagelbandskräm när du är i duschen eller badet – smörj in dem och låt det vara i 10-15 minuter innan du sköljer av, så kommer nagelbanden vara mjuka och återfuktade.

Se också: Därför pillar du dig mycket i håret

Därför pillar du dig mycket i håretBrand logo
Därför pillar du dig mycket i håret

Källa: Be beautiful.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons