99-åriga Helene ansiktet utåt för heta sminkmärket – efter grundarens tjat

Delad bild. 99-åriga Helene Simon ler. Till höger Helene Simon tillsammans med sitt barnbarn Laney Crowell.

Foto: Instagram

99-åriga Helene Simon är en av världens äldsta sminkmodeller, och hyllas nu när hon är ansiktet utåt för nya sminkmärket Saie.
Men det krävdes ordentlig övertalning från barnbarnet Laney Crowell, som har grundat märket, för att hon skulle ställa upp.
– Det har varit en rolig erfarenhet som förgyllt mitt liv, säger Helene Simon till People.

Ålder är bara en siffra, och inget som ska hindra en från att prova nya saker eller följa sina drömmar.

TV: Så fixar du den perfekta eyelinervingen
1:25

Efter reklamen: TV: Så fixar du den perfekta eyelinervingen

(1:25)

Det är 99-åriga Helene Simon från Kalifornien ett lysande exempel på. Hon är nu aktuell som sminkmodell för sitt barnbarns sminkmärke Saie, som sedan det grundades för två år sedan har slagit stort på marknaden, och numera säljs i butiker i hela USA.

När Laney Crowell, märkets grundare, frågade sin farmor om hon kunde tänka sig att vara modell var hon dock först tveksam.

– Jag hade sett alla vackra modeller, och jag var inget i jämförelse med dem, säger hon till People.

100-åriga kvinnan äldsta tyngdlyftaren i världen

99-åringens nya liv som modell

Men Crowell, som hade fått idén från följare på Instagram, var envis och tog inte ett nej. Med hjälp av andra familjemedlemmar övertalade hon Helene att ställa upp på att vara sminkmodell – och det har hon inte ångrat.

– Der har varit en stor överraskning och har varit väldigt roligt. Jag var förtjust. Fotograferingen var särskilt rolig. Jag hade mycket familj runt mig och de kom med många olika förslag och mycket skratt. Det var en väldigt trevlig stund bara. Det har varit en rolig erfarenhet som förgyllt mitt liv lite. Jag har njutit av varje del.

Men att bli sminkmodell är inget hon hade trott att hon skulle göra i sitt liv – under livet har hon inte ens använt särskilt mycket smink. Men dotterns produkter kan hon tänka sig att använda, även bakom kameran.

Se också: 5 positiva saker med att bli äldre

1:05

Efter reklamen: 5 positiva saker med att bli äldre

(1:05)

– Som entreprenör som driver eget företag, så kan en av favoritdelarna vara att min egen farmor använder mina produkter. Det är så coolt.

Relaterade artiklar

Kvinnorna har varit bästa vänner i 78 år – bor på samma ålderdomshem

100-åriga kvinnan äldsta tyngdlyftaren i världen