Artikeln innehåller reklamlänkar

Foundation till budgetpris – 5 bästa under 300 kr

Foundation bäst i test

Foto: Shutterstock/TT, mfl

Letar du efter en riktigt bra budgetfoundation hittar du redaktionens fem favoriter här.

Idag går det att hitta riktigt bra foundation till en billig peng. Här är fem budgetfavoriter som fått bäst i test av redaktionen.

Perfect Hydrating Foundation SPF 15 från H&M har en behaglig gelkrämig formula som är smidig att arbeta ut och ger en lätt till medel täckning med fin lyster. Den har en liten dos återfuktande ingredienser och innehåller SPF 15. Här finns hela 26 nyanser vilket gör det lätt att hitta just den som passar dig, oavsett om du är ljus eller mörk.

Perfect Hydrating Foundation från H&M kostar 129 kr/25 ml och finns här (länk till butik).

Budgetfoundation med hudvårdseffekt

Miracle Second Skin Foundation SPF 20 från Max Factor är en budgetfoundation i hybridformat där du får både makeup- och hudvård i en tub. den jämnar ut fint med en medeltäckande effekt och ingredienser som aloe vera, kokosmjölk och prebiotika gör det extra lätt att få till en väldigt fräsch och återfuktad finish även på torr hy.

Miracle Second Skin Foundation frånMax Factor kostar 169 kr/33 ml och den finns här (länk till Åhléns).

Budgetfoundation som ger extra lyster

Prebiotic Defence Creamy Foundation från BeautyAct by Kicks är en lyxigt sval och krämig foundation med lätt gelkänsla som ger fräsch och naturligt snygg täckning. Den passar extra bra till mogen hy med sin mix av återfuktande, mjukgörande och barriärstärkande ingredienser, t ex prebiotika, vilket gör att även strukturen ser jämnare ut. Förpackningen är en smula otymplig men det kompenseras av den fina effekten.

Prebiotic Defence Creamy Foundation från BeautyAct by Kicks kostar 299 kr/30 ml och finns här.

Budgetfoundation med sitter extra bra

Active All-day Wear Make-Up från Isadora är en perfekt basprodukt om du vill vara säker på att din foundation sitter säkert även om du har en stressig dag eller planerar att sporta. Den har dessutom en trevlig bonus i form av att den ger en lätt uppstramande effekt och du kan med fördel applicera den med fingrarna. Formulan ger en snygg medeltäckande finish, håller huden matt men fräsch och den är fri från både olja och parfym. Finns i 10 nyanser.

Active All-day Wear Make-Up från Isadora kostar 179 kr/35 ml och den finns här (länk till Åhléns).

Budgetfoundation i smart format

Omega Stick Foundation från Makethemake är ett praktiskt stift som gör att det går snabbt att få på sin foundation. Dessutom är det lätt att piffa till basen under dagen med det här fickvänliga formatet. I formulan finns återfuktande och skyddande ingredienser och som bonus kan du använda det som en mjuk och behaglig concealer. Finns i 8 nyanser.

Omega Stick Foundation från Makethemake kostar 249 kr/10 g och den finns här (länk till butik).

Se också: Så lagar du en trasig ögonskugga

Så lagar du trasig ögonskugga
0:35

Efter reklamen: Så lagar du trasig ögonskugga

(0:35)

Slå på ljud