Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Enkla superknepet ger din hud ny lyster

12 maj, 2020 
Allas.se Redaktionen
Kvinna tvättar ansiktet.
Foto: TT/Shutterstock
Glöm allt om dyra krämer och serum. Vi lär dig hur du ger din hud extra lyster utan att det behöver kosta dig en enda krona!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hemligheten bakom den smarta lösningen för din hudvårdsrutin stavas ånga! Helt vanligt vatten som värms upp och hjälper din hud att återfå lyster och bli ordentligt ren på köpet.

Så får du finare hud – 5 tipsBrand logo
Så får du finare hud – 5 tips

Anledningen till att helt vanlig ånga fungerar så bra och ger huden en extra boost är att ångan öppnar upp tilltäppta porer så att din hudvårdsrutin verkligen går på djupet. Genom att ånga ansiktet kommer du uppleva ett betydligt fräschare, renare och klarare resultat av din rengöring. Som en bonus kan du till och med få lite rosighet i din hy.

Innan du ångar ansiktet är det viktigt att du rengör det ordentligt och om du har väldigt torr och känslig hud kan det vara bra att massera in lite olja för att förhindra att huden torkas ut under behandlingen.

Ångbad för ansiktet – gör så här

  1. Värm upp vatten och häll i en stor skål.
  2. Placera skålen på en plan yta i lagom höjd för att du ska kunna sitta bekvämt med ansiktet böjd över den, till exempel brukar ett matbord fungera alldeles utmärkt.
  3. Häng en handduk över huvudet så att ångorna kapslas in. Sitt så här i ungefär en kvart.

Om du vill lyxa till det ytterligare kan du låta lite örter sjuda i vattnet innan du kör igång. Vilka du väljer är upp till dig men rosmarin, basilika, och timjan är några favoriter som de flesta av oss redan har hemma i skafferiet.

Annons

Känner du för extra avslappning? Då kan du skippa ångbadet och istället lägga handduken i riktigt varmt vatten och krama ur överflödigt vatten. Lägg dig på soffan eller sängen och lägg handduken över ansiktet och koppla av!

Oavsett vilken metod du väljer så öppnar ångan upp dina porer så att du, när du har ångat klart, enkelt kan bli av med alla orenheter som fastnat i din hud – även de som sitter mer på djupet. Ångan kan också öka blodcirkulationen i huden vilket gör att du får extra lyster i ditt ansikte.

Källor: Elle.se och granit.se

Annons